Imagini virale de pe autostrada A2. Drumarii aruncă zăpada peste mașini. Explicația CNAIR

Ultima actualizare: 10-02-2020 14:53
Deszapezire
Autostrada Sudului

Imagini surprinse de o cameră de bord pe autostrada A2, în care drumarii aruncă zăpada de pe un sens de mers pe celălalt, a devenit virale pe rețelele de socializare.

UPDATE: Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a explicat că intervenția este una normală, iar secțiunea de autostradă era închisă în momentul filmării imaginilor. CNAIR precizează că mașinile care apar în imagini au ignorat restricțiile impuse.

„Intervenția autoutilajelor de deszăpezire ale D.R.D.P. Constanța se desfășoară în conformitate cu prevederile ”Ghidului privind prevenirea și combaterea lunecușului și a înzăpezirii drumurilor publice, emis în baza Deciziei nr.9 a CNAIR S.A. /07.01.2009”.

În conformitate cu Ghidul menționat,

“În cazul în care drumul este supus acțiunii unui vânt lateral puternic, zăpada NU va fi îndepărtată în sens contrar vântului.”

În cazul intervențiilor efectuate pe autostradă, aruncarea zăpezii de pe o cale pe alta se face numai atunci când tronsonul de autostradă este închis circulației publice.

Imaginile publicate pe Facebook demonstrează, încă o dată, indisciplina unor participanți la trafic care au încălcat restricțiile impuse, intrând pe un tronson de autostradă închis circulaței publice în scopul realizării activității de deszăpezire, punând în pericol atât siguranța personală, cât și a personalului care participă la intervenția pentru deszăpezire,” au explicat reprezentanții CNAIR, potrivit HotNews.

 

 

 

 Din filmare se vede cum la km 135 al autostrăzii A2 București-Constanța o freză aruncă zăpada peste parapeții despărțitori, direct pe celălalt sens de mers. În acel moment șoseaua de mare viteză era încă deschisă circulației, iar mașinile au fost nevoite să treacă prin „dușul” de zăpadă.

Clipul publicat pe pagina de Facebook Autostrada Sudului a devenit viral, adunând peste 300.000 de vizualizări și 4.400 de share-uri.

Nu este clar când a fost filmat evenimentul, însă la mijlocul săptămânii trecute viscolul puternic a obligat autoritățile să închidă Autostrada A2. Circulația a fost oprită de miercuri seara între kilometrii 10 şi 143, din cauza vremii rele.

Din cauza ninsorilor, Autostrada Soarelui a rămas închisă și joi pe tronsonul cuprins între kilometrii 105 (Drajna) – 144 (Fetești).

Citeste și...
Parteneri