Imagini revoltatoare, surprinse la Spitalul Judetean Arges. Doi sobolani, filmati in curte sub ochii pacientilor

Dată publicare: 06-05-2016 17:17
Dată actualizare: 09-05-2016 07:10


In timp ce scandalul dezinfectantilor din spitale a pus pe jar o tara intreaga, imagini revoltatoare au fost surprinse la Spitalul Judetean Pitesti.

Doi sobolani se plimbau prin curte sub ochii pacientilor. Iar explicatiile conducerii unitatii medicale sunt halucinante: administratorii sustin ca tocmai au facut deratizare dar, pentru ca sunt mai mari, sobolanii mor mai greu. 

Iar explicatiile conducerii unitatii medicale sunt halucinante: administratorii sustin ca tocmai au facut deratizare dar, pentru ca sunt mai mari, sobolanii mor mai greu.

"-Doi! Uite, doi! Sunt pereche!
- Zici ca incepe un film din-ala.....
- Ne-au invadat sobolanii.
- Asa ceva.... la Spitalul judetean Arges!"

Iesiti dintr-un subsol, sobolanii s-au plimbat nestingheriti prin curtea spitalului. Un barbat care isi adusese mama la control i-a filmat. Pacientii si cei care venisera in vizita la rudele bolnave au fost revoltati.

"Am ramas uimit. Au fost si alte persoane care au ramas uimite. Nu le venea sa creada asa ceva! Va dati seama ca n-a fost ceva placut sa-i vezi intr-un spital chiar daca au fost in curte", povesteste apartinatorul unui bolnav.

Pusi in fata imaginilor, administratorii spitalului au ramas fara cuvinte, mai ales ca in institutie se facuse deratizare cu trei zile in urma.

"Ultima deratizare s-a facut in data de 3.05, inclusiv luminatoare, subsol, laboratorul de medicina legala, curtea exterioara. Avem in apropiere piata cu tomberoane, avem blocuri, din pacate nu suntem singuri pe lume si fiind reteaua de canalizare e posibil sa apara, daca au fost filmati inseamna ca exista", spune Mariana Badiu directorul de ingrijiri medicale.

Cei de la DSP spun ca efectele deratizarii se vor vedea probabil mai tarziu.

"Raticidele nu actioneaza instantaneu, ratidicele sunt anitcoagulante, omoara prin hemoliza, prin hemoragii interne, care nu se produc instantaneu", explica Adrian Stoica director adjunct al DSP Argeș.

Totusi, cei doi sobolani au reusit sa scape. Imaginile filmate
ii arata vioi si plini de energie. Directia de Sanatate Publica a anuntat ca va verifica modul in care angajatii spitalului si-au facut datoria.

 

Tags: sobolani, spital, arges,


VIDEO PROTVPLUS.RO