Imagini emotionante in Tecuci. Pompierii au salvat un porumbel prins de doua zile in acoperisul unei scoli

Ultima actualizare: 08-10-2015 07:07

Interventie la inaltime a pompierilor din Tecuci, judetul Galati, pentru salvarea unui... porumbel. Pasarea se prinsese in jgheabul de la acoperisul unei scoli si de aproape doua zile se chinuia sa se elibereze.

Pompierii i-au salvat viata si au fost rasplatiti cu aplauze.

Pompierii au fost chemati printr-un apel de urgenta la 112. Chiar daca au fost surprinsi sa afle care este solicitarea celui care le-a cerut ajutorul, au mers totusi la fata locului.

Porumbelul atarna la 12 metri inaltime, prins intr-o imbinare de la jgheab, de doua zile, dupa cum le-au povestit locatarii din zona.

Biata pasare obosise si aproape ca nu mai avea putere sa dea din aripi. Mai mult, era in pericol sa se raneasca grav in tabla din care era facut jgheabul.

Cand s-a vazut eliberata, inaripata si-a luat zborul, in aplauzele celor care au asistat la intreaga operatiune.

Maior Eugen Chirita, purtator de cuvant ISU Galati: "O pasare, un porumbel, isi prinsese piciorul la uluc. S-a folosit o scara culisabila, s-au ridicat pana acolo, au eliberat pasarea in conditii bune, adica, dupa terminarea operatiunii, si-a luat zborul, a fost in regula."

Conform legii, pompierii pot interveni pentru a salva animale care nu se afla in mediul lor natural. Ei au mai salvat pisici, caini, cai, vaci, chiar si o iguana. Dupa ce a fost eliberat, porumbelul s-a intors pe acelasi acoperis, zona in care, probabil, are cuibul.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO