Imagini de coșmar în București după furtună: O antenă GSM a căzut peste o casă, copaci rupți, o schelă desprinsă de bloc

×
Codul embed a fost copiat

Au fost furtuni puternice în Bucureșți și în nordul țării după o zi în care s-au atins recorduri de temperatura iar disconfortul termic a fost cumplit.

Vijeliile au distrus case, au rupt copaci, iar în Capitală vântul a pus la pămânț o antena GSM înalta de 52 de metri. Instalația a căzut pe o casă în care se aflau două femei. Atât traficul feroviar, cât și cel aerian au fost perturbate.

Miercuri seara, în Capitală, a izbucnit o furtună puternică care, în numai câteva minute, a acoperit tot orașul. Abia după ce furtună s-a dezlănțuit cu toată forța a sosit pe telefoanele mobile ale bucureștenilor și mesajul de Alertă al autorităților care cereau oamenilor să se adăpostească. 

Pentru două femei care locuiau într-o casă de pe calea Giuleșți, asta nu a contat prea mult. O antenă GSM de mari dimensiuni s-a prăbușit peste casa lor și peste cea a vecinilor. Cele două, mamă și fiică, în vârstă de 90, respectiv 70 de ani, au fost rănite.

"A venit Salvarea și le-a luat pe amândouă. Dar abia le-a scos de-acolo. Vă dați seama, și bătrâne și speriate”, a spus o femeie.

Citește și
Ce a pățit jurnalista care a filmat ultimele imagini cu Aleksei Navalnîi în viață

Victimele au ajuns la spital unde au primit îngrijiri. Antena GSM a rupt în cădere și cabluri de energie electrică , așa că mai multe familii au rămas în întuneric, dar a avariat și mășinile parcate pe strădă.

"Când am ieșit din casă am văzut releul de telecomunicații. Care era perpendicular pe strădă", a spus un bărbat.

"Asta e. Ghinion. Nu mai zic nimic. Acum sper să recuperez pagubele, pe mășini, pe bunuri”, a continuat un păgubit.

Locuitorii din zona spun că au făcut sesizări către autorități în legătură cu antena instalată prea aproape de casă.

"Eu am mai făcut o sesizare cu acest releu. Nu este normal că este aproape și de școală și de locuințele noastre”, a spus un bărbat.

Polițiștii bucureșteni au început o anchetă pentru distrugere în cazul antenei GSM și verifică dacă instalația era corect ancorată. Polițiștii secției 20 au întocmit un dosar penal pentru distrugere din culpă. Stâlpul aparține Transgaz.

La câțiva kilometri depărtare, o schelă de pe fățada unui bloc s-a desprins parțial și există riscul să cadă peste mășini și pietoni.

"A fost un vânț foarte puternic, apoi schelă a început să cadă așa. Să sperăm că nu o să cadă, pentru că va fi un pericol. Erau foarte multe mășini și persoane care treceau pe trotuar”, a declarat un cetățean străin.

Pompierii au intervenit rapid, iar traficul în zonă a fost restricționat.Au fost și mulți arbori care nu au rezistat în fatza rafalelor puternice. În Piața Română, un copac a căzut peste o stăție de autobuz.

“Când a început vijelia s-a răsturnat dintr-o dată. Oamenii nu erau în stație, erau adăpostiti sub coloane”, a precizat un bărbat.

Pe Calea Dorobanților, circulația a fost oprită. Un copac de mari dimensiuni a fost doborât la pămânț, iar în momentul căderii acesta a avariat și doi stâlpi de iluminat.

Vijelia a măturat și mai multe terase din oraș. În imagini surprinse de martori vedem scaune, mese și umbrele luate pe sus, de parcă ar fi de jucărie.

“S-au consemnat averse ce au cumulat cantități relativ mari de apă în foarte scurt timp. Nu s-au depășit 14 l/m2, insă acești 14 litri căzuți în interval foarte scurt au creat probleme în unele cartiere. În ceea ce privește vitezele vântului, au fost înregistrate în gereral între 55- 60 km/ora la rafală”, a declarat un meteorolog.

 

Articol recomandat de sport.ro
Nici Charleston, nici Stuttgart: unde ar putea juca Simona Halep al doilea turneu la revenirea în tenis
Nici Charleston, nici Stuttgart: unde ar putea juca Simona Halep al doilea turneu la revenirea în tenis
Citește și...
Tată și fiu, trăsniți în Suceava. Au scăpat cu viață după ce s-au adăpostit de furtună sub un copac
Tată și fiu, trăsniți în Suceava. Au scăpat cu viață după ce s-au adăpostit de furtună sub un copac

Vremea extremă face noi victime. În judeţul Suceava, două persoane, tată şi fiu, au ajuns la spital după ce au fost loviţi de un trăsnet în toiul unei furtuni! Miraculos, au scăpat cu viaţă! Dar amândoi sunt acum la spital, sub tratament.

Recomandări
Localnicii din Brăila povestesc îngroziți incidentul cu drona militară căzută lângă oraș: „Un huruit și pe urmă buuuuum!”
Localnicii din Brăila povestesc îngroziți incidentul cu drona militară căzută lângă oraș: „Un huruit și pe urmă buuuuum!”

Este alertă în Brăila, după ce o dronă militară s-ar fi prăbușit, joi seară, pe un câmp, la câțiva kilometri de oraș.

Explozie la Rafinăria Petromidia. Nu s-au înregistrat victime. Reacția companiei | VIDEO
Explozie la Rafinăria Petromidia. Nu s-au înregistrat victime. Reacția companiei | VIDEO

O explozie a avut loc vineri dimineață la Rafinăria Petromidia. La nivelul județului Constanța a fost activat Planul Roșu de Intervenție.

20 de ani de la aderarea României la NATO, „cea mai puternică alianţă politico-militară din lume”
20 de ani de la aderarea României la NATO, „cea mai puternică alianţă politico-militară din lume”

S-au împlinit 20 de ani de la aderarea României la NATO, iar responsabilii Apărării și politicienii s-au întrecut în mesaje care evidențiază garanțiile de securitate pe care ni le oferă Alianța în contextul războiului pornit de Rusia în Ucraina.