Ilie Carabulea scapa de arest si a fost pus in libertate. Decizia magistratilor este definitiva


Ultimul update: Luni 14 Martie 2016 06:58
Data publicarii: Vineri 11 Martie 2016 17:04
Categorie: Stiri actuale
Ilie Carabulea - STIRI

Ilie Carabulea scapa da arest, dupa ce magistratii au acceptat contestatia facuta de acesta.

Purtatorul de cuvant al CA Alba Iulia, Cosmin Muntean, a declarat, pentru AGERPRES, ca instanta a admis contestatiile formulate de cei cinci inculpati - Ilie Carabulea, Oprea Carabulea, Angela Toncescu, Liviu Stoicescu si Gheorghe Nasarau - impotriva incheierii Tribunalului Sibiu, a desfiintat incheierea penala atacata si a procedat la o noua judecata. Instanta a respins propunerea de arestare preventiva a celor cinci inculpati si a dispus punerea de indata in libertate daca nu sunt arestati in alta cauza.

In ceea ce le priveste pe Maria Cosa si Georgeta Crideanu, CA Alba Iulia a inlaturat masura arestului la domiciliu dispusa de Tribunalul Sibiu.

CA Alba Iulia respins, de asemenea, contestatia formulata de DIICOT.

Sedinta de judecata a durat peste cinci ore, iar judecatorul a deliberat aproximativ o ora.

Curtea de Apel Alba Iulia a amanat pentru vineri, la cererea avocatilor, judecarea contestatiile formulate, in dosarul Carpatica Asigurari, impotriva deciziei Tribunalului Sibiu prin care a fost admisa arestarea preventiva a omului de afaceri Ilie Carabulea, a fiului sau, Oprea, si a altor trei inculpati.

Inculpatii sunt cercetati pentru savarsirea infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat, abuz in serviciu, fals informatic, fals material in inscrisuri oficiale si uz de fals, delapidare, evaziune fiscala si spalare de bani.

Tribunalul Sibiu a decis, sambata seara, arestarea preventiva pentru 30 de zile a omului de afaceri Ilie Carabulea, a fiului sau, Oprea, si a altor trei inculpati din dosarul Carpatica Asigurari. Fata de inculpatii Maria Cosa si Georgeta Crideanu, Tribunalul Sibiu a respins propunerea formulata de catre D.I.I.C.O.T cu privirea la luarea masurii arestarii preventive si a dispus luarea masurii arestului la domiciliu pentru o perioada de 30 de zile.

Ilie Carabulea, fiul sau Oprea si alte cinci persoane - Angela Toncescu, Liviu Stoicescu, Gheorghe Nasarau, Maria Cosa si Georgeta Crideanu sunt inculpati in dosarul Carpatica Asigurari, acuzatiile fiind constituire de grup infractional organizat, abuz in serviciu, evaziune fiscal si spalare de bani. Prejudiciul cauzat este de aproximativ 70 milioane de lei.

Saptamana trecuta, procurorii DIICOT - Biroul Teritorial Sibiu, impreuna cu ofiteri de politie judiciara din cadrul Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Alba Iulia, au efectuat 13 perchezitii pe raza judetelor Sibiu, Ilfov si a municipiului Bucuresti, atat la domiciliile suspectilor, cat si la sediile unei firme de asigurari.

La sediul DIICOT - Biroul Teritorial Sibiu au fost audiate 27 de persoane.

Potrivit unor surse judiciare, la sfarsitul anului 2014 - inceputul anului 2015, Oprea Carabulea (imputernicitul lui Ilie Carabulea), Daniel Micu, Georgeta Crideanu, Ana Popa si Angela Toncescu au constituit un grup infractional organizat in scopul savarsirii unor infractiuni prin care se urmareau protejarea intereselor financiare ale Carpatica Asigurari si evitarea suspendarii autorizatiei de functionare de pe piata asigurarilor din Romania.

Joi, Fondul de Garantare a Asiguratilor a preluat temporar conducerea Carpatica Asig, potrivit Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF).

 

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO