Ignorati de autoritati, romanii ajung la masuri extreme. Ridica singuri parapeti contra accidentelor

Dată publicare: 20-09-2013 19:22
Dată actualizare: 23-09-2013 06:51


Cei care locuiesc in apropierea intersectiilor unde se produc numeroase accidente au intrat in razboi cu autoritatile si incearca sa se protejeze singuri.

Ingroziti ca masinile se ciocnesc si intra in curtile si casele lor oamenii si-au construit ziduri din beton sau garduri metalice pe trotuar si au chemat preotii sa sfinteasca locul. Pana sa primeasca aprobari intentia lor n-a fost apreciata de autoritatile locale.

Intersectia Orsova cu Dezrobirii, sectorul 6 al Capitalei. Nu este semaforizata, cu toate ca este declarata oficial punct negru de politistii de la Brigada Rutiera, din cauza numarului mare de accidente inregistrate acolo. Iar locuitorii din zona si-au luat toate masurile de protectie, ingroziti de masinile care le darama casele, dupa ce se lovesc in intersectie.

"La primul exemplar aici, sotia mea intindea rufe, la cateva secunde dupa ce a iesit, din cauza tamponarii care a fost aici, a daramat usa, a desprins-o si a venit inauntru. Daca sotia era acolo o omora", spune un locuitor.

Teama ca intr-o zi o masina i-ar putea accidenta si pe ei, i-a determinat pe oameni sa ridice garduri din beton sau metal pe trotuar cu aprobare de la autoritati.

"Noi am fost daramati de trei ori. Asta e a treia usa de garaj schimbata care costa niste bani, e automata. A fost afectat si vecinul asta, la celalalt sa intre in casa, a daramat si stalpul asta", spune Jidanasu Mircea.

De doi ani, aceasta familie a cerut autoritatilor locale sa gaseasca o solutie, pentru ca masinile sa nu mai intre in casa lor. Raspunsul primit a fost halucinant:

"A fost greu, cu sesizari peste sesizari, au zis sa ne mutam de aici. Ia politia tot asa a zis ca domnule acolo e punct negru si daca vreti sa scapati de asta, mutati-va de acolo. Deci asa ne sugereaza Politia Romana", spune Amaxinese Adrian.

"Suntem afectati cu accidentele astea ca am fost nevoiti sa chemam si preotul sa facem slujbe aici", marturiseste Jidanasu Mircea.

In cele din urma, reprezentantii administratiei strazilor din Capitala au aprobat o schimbare in aceasta intersectie.

"Am luat decizia de a inlocui indicatorul cedeaza trecerea cu indicatorul stop, pentru ca soferii care vin de pe Virtutii sa fie nevoiti sa opreasca", spune Carmen Dinc, Administratia Strazilor Bucuresti.

Cu aceeasi problema se confrunta si locuitorii unui cartier de la marginea Iasiului. Pentru ca au casele construite langa un drum national iar in zona sunt multe curbe deosebit de periculoase, soferii care circula cu viteza pierd uneori controlul volanului si ajung in casele oamenilor.

In urma cu nici 2 saptamani un autotren care transporta tabla s-a rasturnat in curtea acestei case. Incarcatura din remorca a daramat peretele acestei locuinte.

Ca sa nu pateasca la fel, unii si-au construit singuri parapeti sau chiar ziduri de beton foarte aproape de gard.
 


VIDEO PROTVPLUS.RO