Darius Valcov a predat la DNA 40 din tablourile lui valoroase si spera sa scape de arest. Decizia asteptata de la ICCJ

Ultima actualizare: 04-04-2015 07:28

Satul sa se tot vorbeasca despre tablourile pe care i le-ar fi gasit procurorii, fostul ministru al finantelor Darius Valcov a adus la DNA 40 de panze valoroase.

Senatorul spera sa ii induplece pe anchetatori, inainte ca acestia sa ceara din nou arestarea lui preventiva. Demnitarul asteapta acasa, la Slatina, decizia instantei supreme, care-l poate trimite dupa gratii.

Darius Valcov a incercat joi sa convinga instanta Inaltei Curti de Casatie si Justitie sa-l lase in libertate. Inca de marti seara, social-democratul a dus la sediul DNA alte 40 de tablouri pentru a fi expertizate, pe langa cele 100 ridicate deja de procurori.

Si acestea au fost predate unui muzeu unde vor fi expertizate. Valcov nu a vrut sa vorbeasca despre asta, insa a povestit ca drumurile zilnice de la Bucuresti la Slatina, unde e arestat la domiciliu, il obosesc.

Valcov spera sa scape de arestul la domicilu din dosarul in care este acuzat de trafic de influenta. In calitate de primar al orasului Slatina, este acuzat ca ar fi ajutat o firma sa castige licitatii, primind in schimb 2 milioane de euro mita.

Insa, de la Parlament, a venit miercuri un nou aviz pentru arestarea lui, la cererea DNA, intr-un alt dosar. In perioada in care era primar, dar si senator si ministru, fostul sef de la Finante ar fi strans informatii pe care le-ar fi folosit pentru a favoriza trei firme de contabilitate, cadastru si avocatura, pe care le-ar fi detinut prin interpusi. Senatorul nu a venit la sedinta din Senat, unde s-a votat cererea pentru o noua retinere si arestare a sa, dar a transmis un mesaj prin colegi.

Valcov le-a cerut din nou colegilor sa-si dea avizul la solicitarile DNA si sa fie de acord cu arestarea sa. Cu o larga majoritate, cele doua solicitari au si fost aprobate.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO