Iarna revine în România. Zonele unde meteorologii anunță ninsori și viscol

×
Codul embed a fost copiat

O furtună de doar câteva minute a inundat nordul litoralului, în special oraşul Năvodari şi zona Corbu. Străzile au fost măturate de şuvoaie, iar canalizările nu au făcut faţă debitului mare de apă şi au refulat.

Meteorologii au emis o avertizare de cod galben şi au anunţat că sunt posibile descărcări electrice şi rafale puternice de vânt.

În mai puţin de o oră, întreg centrul oraşului Năvodari a fost acoperit de ape. Oamenii îşi puteau croi cu greu drum prin apa care curgea şuvoi. Iar litoralul a fost acoperit de nori negri care prevesteau furtuna.

Localnic: "Canalizarea asta este cauza, nu altceva, s-au înfundat canalizările "

Localnica: "S-a blocat oraşul din cauza ploii, a plouat şi cu piatra, cu picături nemaipomenite, nu vedeţi că nu putem să mai trecem, nu mai ştim pe unde să mai trecem"

În unele porţiuni, apa a atins peste 50 de centimetri şi a făcut aproape imposibilă deplasarea în trafic. Angajaţii autorităţilor locale au încercat să desfunde canalizările şi punctele de preluare a apei pluviale.

Avertizarea de cod galben de ploaie a vizat întreaga zonă de nord a judeţului Constanța.

Iarna revine în centrul țării

 

Iarna îşi arată din nou forța în centrul țării unde a început să ningă, iar meteorologii avertizează că vom avea parte şi de vijelii.

Zonele înalte din Carpaţii Orientali şi Meridionali se află sub cod galben de vreme rea, cu căderi de zăpadă şi viscol.

Pe mai multe drumuri naţionale din Harghita, precum şi pe autostrada A1, în judeţul Sibiu, a fost nevoie de intervenţia utilajelor de deszăpezire.

În localitatea Borsec din Harghita, un brad doborât de vânt a blocat pentru câteva ore circulaţia. Judeţele Mehedinţi, Dolj, Olt şi Teleorman sunt şi ele vizate astăzi de o avertizare de cod galben de vânt. Acest episod de iarnă se va prelungi, spun meteorologii, până sâmbătă.

Citește și...
Vremea se răcește astăzi. Ploi, lapoviță și ninsori viscolite
Vremea se răcește astăzi. Ploi, lapoviță și ninsori viscolite

Astăzi se răcește. O să plouă în ținuturile estice, vin câțiva stropi și în celelate zone, iar prin centru apare lapoviță.

Recomandări
LIVE UPDATE Cutremure în Turcia și Siria. Peste 16.000 de oameni au murit
LIVE UPDATE Cutremure în Turcia și Siria. Peste 16.000 de oameni au murit

Turcia şi Siria sunt îngenuncheate de durere şi de spaimă, după catastrofa de luni. Cel mai recent bilanţ arată că peste 16.000 de oameni au murit în urma celor două cutremure.

Români plecați la muncă în Norvegia, păcăliți de cei care i-au angajat, tot români. Oamenii s-au trezit cu datorii uriașe
Români plecați la muncă în Norvegia, păcăliți de cei care i-au angajat, tot români. Oamenii s-au trezit cu datorii uriașe

Plecați la muncă în Norvegia, mai mulți români au constatat că au fost păcăliți de cei care i-au angajat - culmea, tot români. Oamenii s-au trezit cu datorii uriașe, după ce patronii s-au folosit de actele lor ca să ia credite.

Blocuri noi,
Blocuri noi, "de primă clasă", s-au prăbușit în Turcia. Zeci de mii de clădiri neconforme, băgate în legalitate

Confruntaţi cu dezastrul adus de cutremurul devastator din Turcia, care a pus la pământ mii de blocuri ca pe nişte piese dintr-un joc de domino, oamenii sunt tot mai furioşi că reglementările în domeniul construcţiilor sunt aplicate deficitar.