Hotii romani din Franta, retinuti de DIICOT in tara. Furturi de 3 mil. €

Ultima actualizare: 07-09-2012 19:44

La vie en rose s-a terminat pentru o retea de hoti romani care se specializase in lovituri in Franta. Procurorii DIICOT au organizat mai multe descinderi in Timis si Maramures si au gasit inclusiv o parte din electrocasnicele si cosmeticele furate.

Suspectii, majoritatea bodyguarzi angajati la diverse cluburi de noapte din Baia Mare si Timisoara, au tot facut drumuri prin Europa cu marfa de 3 milioane de euro.

Pe rand, hotii erau trimisi de liderii gruparii cate o saptamana in Franta, unde actionau la pont - apoi se intorceau in tara ca sa-si piarda urma si erau inlocuiti de alti complici. Ultima lovitura ar fi dat-o saptamana trecuta in Paris - prada: 60.000 de euro. Cea mai mare parte a loviturilor au fost date insa in regiunea Bordeaux si la Lyon.

Totul a inceput, se pare, anul trecut, iar cand si-au dat seama despre cine e vorba, politistii francezi si-au contactat colegii din Romania. Surse din ancheta spun ca marfa furata era adusa din Franta cu autoturismele si era depozitata in garajele suspectilor, apoi vanduta pe piata neagra.

Pana la aceasta ora au fost retinuti 21 de suspecti din Baia Mare si Timisoara. Magistratii Parchetului Cluj vor decide daca ii vor aresta preventiv.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO