Hidrantii din mall-ul care a ars la Brasov nu functionau. Neregulile scoase la lumina de ancheta


Ultimul update: Vineri 21 Decembrie 2012 06:58
Data publicarii: Marti 18 Decembrie 2012 18:47
Categorie: Stiri actuale

Un urias schelet metalic - doar atat a mai ramas din mall-ul cuprins de flacari luni seara, la Brasov.

Peste 150 de oameni care lucrau in magazinele, restaurantele si cafenelele din cladire au ramas pe drumuri, iar zeci de patroni, care aveau spatii comerciale acolo, si-au vazut afacerile ruinate.

Incendiul a scos la iveala nereguli grave. Desi incasa o chirie uriasa, proprietarul cladirii nu avea apa in hidranti, iar sistemul antiincendiu nu functiona. Asa se face ca un incident minor s-a trasformat intr-o nenorocire.

Complexul era plin de oameni, iar la doar 40 de metri distranta exista si o benzinarie.

Desi 150 de pompieri au dat piept cu focul, valvataia s-a dovedit de nestapanit. Sistemele antiincendiu ale cladirii n-au functionat, spun oamenii, iar prin hidranti nu curgea picatura de apa. In cateva ore, constructia uriasa s-a naruit.

Hidrantii de la mall nu aveau apa nici in urma cu doi ani, cand pompierii au facut un control acolo. Proprietarul cladirii a fost amendat atunci cu 5.000 de lei.

La lumina zilei, imaginea fostului mall este dezolanta. Situatia este disperata pentru cei care aveau magazine acolo, mai ales ca nu isi facusera asigurari.

Doar patronii care au spatii inchiriate in mall au voie sa intre ca sa-si mai recupereze ceva din marfa. Cei de la subsol si parter au mai gasit cate ceva, geci sau scaune, dar la etajul 1 si 2 focul a distrus totul.

Criminalistii si specialistii de la ISU trebuie sa lamureasca in primul rand care a fost cauza incendiului si cine este vinovat.

Se pare ca focul a izbucnit de la pasarela care face legatura intre mall si hotelul ce urma inaugurat zilele acestea.

Proprietarul spune ca si-a asigurat cladirea pentru 10 milioane de euro.

VIDEO PROTVPLUS.RO