Hans Klemm: România ar deveni o ţară mai prosperă, dacă furtul din banul public s-ar opri

17-11-2017 15:59


Hans Klemm

Ambasadorul Statelor Unite la București, Hans Klemm, susține că România ar deveni mai prosperă dacă ar fi eradicată corupția, care înseamnă furt din bunurile publice.

 

„Corupţia înseamnă furt din bunurile publice. Dacă acest furt se opreşte, România ar deveni o ţară mai prosperă şi ar putea investi în şcoli, spitale, infrastructură, drumuri, lucru care din nefericire încă nu s-a întâmplat pe măsura aşteptărilor, tocmai pentru că s-a furat", a afirmat diplomatul american, într-un interviu acordat ziarului „Bihoreanul".

Totodată, el a afirmat că Parteneriatul strategic dintre România şi SUA este foarte puternic, iar Statele Unite apreciază această colaborare şi îşi doresc o Românie mai puternică, mai prosperă.

„Cred cu tărie în valorile democratice, întemeiate pe fundamentul legii. O democraţie e definită nu de lideri individuali, ci de lege. Toată lumea se supune legii, acesta e principiul de bază al democraţiei, şi aceasta e atitudinea SUA nu doar în România, ci în relaţia cu toate celelalte ţări democratice, în special cu cele ameninţate dintr-un motiv sau altul de forţe care ar putea submina statul de drept", a completat ambasadorul Klemm.

Sursa: News.ro

VIDEO PROTVPLUS.RO