Hans Klemm a depus juramantul in calitate de ambasador al SUA in Romania. Oficialul a laudat campania anticoruptie

Ultima actualizare: 20-09-2015 07:02
Hans G. Klemm

Noul ambasador al SUA in Romania, Hans Klemm, a depus miercuri juramantul in fata secretarului de stat al SUA, John Kerry, intr-o ceremonie desfasurata la Departamentul de Stat, in Washington, D.C.

La 22 iulie, Hans Klemm a fost audiat in Comisia de politica externa, unde a afirmat ca Romania este un "prieten" si un "partener" al Statelor Unite. Cu acel prilej, el s-a angajat sa consolideze relatiile bilaterale si sa sustina eforturile anticoruptie, conform Agerpres.

Ceremonia de depunere a juramantului s-a tinut in prezenta secretarului de stat John Kerry, cu participarea ambasadorului desemnat al Romaniei in SUA, George Cristian Maior.

"In alocutiunea avuta cu ocazia ceremoniei, secretarul de stat John Kerry a prezentat Romania drept un aliat de incredere al SUA, subliniind relatia excelenta dintre cele doua state si cooperarea in promovarea stabilitatii in plan regional si global. John Kerry a evidentiat in special colaborarea din cadrul operatiunilor din Irak si Afganistan. De asemenea, secretarul de stat a vorbit despre aprofundarea relatiilor economice si comerciale dintre SUA si Romania, aratand ca tara noastra are unul dintre cele mai ridicate ritmuri de crestere economica din Europa", se arata intr-un comunicat de presa.

Potrivit sursei citate, oficialul american a salutat "angajamentul ferm" al Romaniei pentru respectarea statului de drept si eforturile de a combate fenomenul coruptiei, mentionand "campania hotarata" dusa in acest sens de autoritatile de la Bucuresti. El a aratat ca tara noastra reprezinta un exemplu, in acest sens, pentru tarile vecine.

"La randul sau, noul ambasador american Hans G. Klemm a subliniat relatiile bilaterale excelente dintre Romania si Statele Unite, evidentiind statutul tarii noastre de aliat de incredere al SUA si partener NATO. Hans G. Klemm a precizat ca, in calitate de ambasador, se va concentra asupra dezvoltarii relatiilor economice romano-americane. Totodata, s-a referit la combaterea coruptiei din Romania, precizand ca oferirea de asistenta in acest domeniu va fi una dintre prioritatile mandatului sau", adauga comunicatul.

Hans G. Klemm a fost nominalizat pentru functia de ambasador al Statelor Unite in Romania la 24 martie.

El a fost audiat de Comisia de politica externa a Senatului SUA alaturi de alti patru diplomati - ambasadorii nominalizati ai Statelor Unite in Polonia, Cipru, Estonia si Norvegia.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
MASKED SINGER ROMANIA
Monstrulica și-a dezvăluit identitatea la Masked Singer România. Oana Zavoranu era sub mască

07:20
Alt Text!
Exclusiv PRO TV Plus
Primul român care a învins în UFC vrea următoarea victorie. Nicolae Negumereanu vrea să scrie istorie la Las Vegas

09:15
Alt Text!
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Întrebarea Mesei Rotude cu Andrei Aradits: "M-aș căsători cu Adi Nartea"

39:07
Alt Text!
Promo
PROMO Femeia Alege - Venirea concurentului MAX i-a dat Romaniței planurile peste cap

00:30
Alt Text!
Promo
PROMO SuperStar E timpul să fie legendari. E timpul pentru următoarea etapă. Recall SuperStar România

00:30
Alt Text!
Stirile PRO TV
Stirile PRO TV # 17.00 – 25 Octombrie 2021

45:59
Alt Text!
UFC
Nicolae Negumereanu vs. Ike Villanueva

10:19
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Radu Mihaiu, primarul sectorului 2, recunoaște că are centrală de apartament. De ce nu ajunge agentul termic în sector?

30:29
Alt Text!
Visuri la cheie
Cinci motive pentru care ai nevoie de o asigurare pentru locuință

01:16
Alt Text!