Vești proaste pentru pensionari și fumători. Cum vrea Guvernul să strângă mai mulți bani la buget

Ultima actualizare: 11-12-2019 15:06

Executivul a decis cum va arăta bugetul pe anul viitor, iar veştile nu sunt bune pentru fumători şi nici pentru unii pensionari.

Elevii care fac naveta ca să ajungă la scoală vor avea din nou transportul decontat de autorităţile locale. Asta a decis marți seară Guvernul, după ce timp de jumătate de an, reprezentanţii elevilor au reclamat ca multe familii nu-şi permit să plătească transportul pentru şcolari. 

Sunt măsuri de urgență pe care Guvernul le ia acum pentru a strânge mai mulți bani la buget în 2020. Prima măsură este creșterea accizei la țigarete, ceea ce va însemna o scumpire a pachetelor de țigări, la raft. Alte măsuri privesc indemnizațiile de hrană ale bugetarilor, fie că vorbim despre polițiști, fie că vorbim despre militari. În cazul lor, indemnizațiile de hrană vor fi plafonate în 2020, la nivelul actual. De asemenea, indemnizațiile demnitarilor vor fi înghețate. Astfel, salariilor acestora vor rămâne în 2020 la nivelul celor din 2019.

Alte măsuri decise de Guvern se referă la unii pensionari, asta pentru că Executivul a decis să interzică situația în care salariul de la stat poate fi cumulat cu pensia, astfel că pensionarii aflați în această situație nu vor mai putea face acest lucru începând din ianuarie 2020.

Toate aceste măsuri au fost discutate de Guvern, într-o ședință care a avut loc, marți seară, care a durat până la ora 1.00, actele normative nemaifiind publicate în trasparență publică, deși au fost parafate în grabă.

Ionel Dancă: Cele trei proiecte de legi, trimise miercuri către Parlament

 

”Astăzi vor fi trimise cele trei proiecte de legi către Parlament pentru asumarea răspunderii şi urmează ca Parlamentul să stabilească calendarul asumării. Vorbim de proiectul de modificare a legilor Justiției, în sensul amânării pensionării anticipate a magistraților, despre creșterea vechimii pentru accederea la INM a magistraților și despre situațiile legate de completele de judecată din trei. Având în vedere disfucționalitățile grave care ar urma să aibă loc în actul de Justiție Guvernul urmează să-și asume răspunderea în Parlament”, a anunţat, miercuri, Ionel Dancă, într-o conferinţă de presă.

Dancă a precizat că este ”vital” ca Legea plafoanelor să fie adoptată de urgenţă.

Executivul a transmis conducerii celor două Camere scrisoarea privind angajarea răspunderii şi cere să o prezinte în plenul reunit, la ora 14.00.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO