Guvernul a lansat site-ul cemafac.ro, pentru lupta contra efectelor Covid-19


Ultimul update: Luni 23 Martie 2020 22:40
Data publicarii: Luni 23 Martie 2020 22:34
Categorie: Stiri actuale
Guvernul a lansat site-ul cemafac.ro, pentru lupta contra efectelor Covid-19

Un chestionar de evaluare a simptomelor pentru Covid-19 a fost lansat, luni, în cadrul platformei online ”cemafac.ro”, de către Guvernul României.

 

Portalul a fost lansat prin Autoritatea pentru Digitalizarea României, în colaborare cu Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă şi organizaţia neguvernamentală Code for Romania.

”Cemafac.ro este un ghid simplu şi practic bazat pe scenarii posibile prin care populaţia României poate trece.

Această platformă te va ghida pentru diferitele situaţii şi te va aduce mai aproape de măsurile recomandate de autorităţi pentru o mai bună protejare a ta, a familiei şi a comunităţii tale în această perioadă”, informează Grupul pentru Comunicare Strategică.

Chestionar de evaluare a simptomelor

Chestionarul de evaluare a simptomelor dezvoltat în parteneriat cu Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă va fi folosit pentru a identifica gradul de risc propriu în ideea de a vedea ce paşi ai de urmat mai departe, în funcţie de starea de sănătate şi de acţiunile întreprinse în ultima perioadă.

”Alte secţiuni din website-ul cemafac.ro tratează subiecte precum transmitere şi simptome, cum ne protejăm, adaptare şi rezistenţă, cât şi informaţii folositoare pentru cei care oferă ajutor sau sprijină echipele de intervenţie”, arată sursa citată.

”Cemafac.ro” este un proiect realizat pro-bono de voluntarii Code for Romania, organizaţie neguvernamentală independentă, neafiliată politic.

 

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO