"Guardian" critica decizia Gabrielei Firea de a reda Kiseleff soferilor. Care ar fi "motivele reale ale primarului Capitalei"

Manifestare gen flash mob pe Bulevardul Kiseleff din Bucuresti intitulata 'Parastas de 7 zile pentru Via sport', organizata de Comunitatea OSP

Decizia primarului Gabriela Firea de a interzice manifestarile de pe Bulevardul Kiseleff este comentata de cel mai citit cotidian britanic.

Sub titlul „Sa redam strazile... masinilor. De ce Bucurestiul inabusa evenimentele in aer liber”, corespondentul Guardian in Romania analizeaza decizia Gabrielei Firea de la inceputul lunii iulie de a opri evenimentel sportive de pe Kiseleff. „In vreme ce alte orase din lume imbratiseaza mersul pe jos, noul primar din Bucuresti da vina pe evenimentele in aer liber pentru aglomeratia din trafic. Face Capitala Romaniei un pas inapoi?”

Jurnalista britanica a discutat cu organizatorii evenimentului de pe Kiseleff, dupa ce Gabriela Firea a declarat ca "sambata sunt inca multe companii care lucreaza. Pentru cele cinci persoane care jucau tenis sufereau sute de oameni. In acele masini sunt tot oameni. Nu cred ca intr-o alta capitala traficul sa fie deviat pentru iubitorii de sport." Primarul a spus ulterior ca "nu trebuie sa primesc lectii de la o firma privata care se incapataneaza sa tina cinci persoane care sa joace ceva pe Kiseleff blocand sute de mii de oameni care merg poate chiar la activitati sportive", acuzand organizatorii, ViaSport, de interese comerciale si de incalcarea prevederilor contractului.

Guardian sugereaza insa ca „multi au pus sub semnul intrebarii motivele reale ale primarului”, care ar fi decis inchiderea evenimentului deoarece sediul PSD este tot pe Kiseleff, astfel ca liderii partidului ar fi fost deranjati de traficul din week-end.

Citește și
eveniment sportiv pe Soseaua Kiseleff
Evenimentele sportive din centrul Capitalei, interzise de Primarie. Motivul: executarea de lucrari "edilitar-gospodaresti"

„In ultimii ani in Bucuresti a avut loc o explozie de festivaluri stradale si evenimente”, care „au trezit orasul”, spune Ralua Ciuta, managerul programului prin care Bucurestiul candideaza la titlul de Capitala Culturala Europeana in 2021.

„Primaria pare ca inoata impotriva curentului”, scrie cotidianul britanic, dand ca exemple initiativele de inchidere a traficului rutier din alte orase: Paris, Mumbai, Sao Paulo. Dupa ViaSport, si alte astfel de initiative, precum Street Delivery, ar putea disparea, scrie Guardian. Organizatorii evenimentului de pe Kiseleff sustin ca li s-au oferit spatii alternative inacceptabile: un bulevard la marginea Capitalei, departe de zonele rezidentiale sau de metrou, si intrarea intr-un parc. Ei spun ca traficul nu s-a imbunatatit semnificativ si ca „e ca si cum primaria ar spune ca traficul e mai important decat aerul curat in week-end”.

Citește și...
Primarul Capitalei s-a suparat pe criticii sai:
Primarul Capitalei s-a suparat pe criticii sai: "Vin dintr-o familie de sportivi, nu primesc lectii de la o firma privata"

Gabriela Firea isi apara decizia de a interzice manifestarile de pe Bulevardul Kiseleff si se plange ca la acestea veneau putini oameni, care mai si beau bere.

Evenimentele sportive din centrul Capitalei, interzise de Primarie. Motivul: executarea de lucrari
Evenimentele sportive din centrul Capitalei, interzise de Primarie. Motivul: executarea de lucrari "edilitar-gospodaresti"

Evenimentele sportive care se organizau in fiecare weekend pe Soseaua Kiseleff din Capitala au fost interzise de Primaria Capitalei, pe motiv ca in zona urmeaza sa se efectueze mai multe lucrari edilitare.

Val de revolta impotriva initiativei Gabrielei Firea de-a interzice desfasurarea de evenimente in centrul Capitalei
Val de revolta impotriva initiativei Gabrielei Firea de-a interzice desfasurarea de evenimente in centrul Capitalei

Intentia primaritei generale a Capitalei, Gabriela Firea, de a interzice in centrul Bucurestiului concertele mari si manifestarile sportive sau culturale a starnit un val de revolta printre organizatorii de evenimente si iubitorii acestor activitati.

Recomandări
Vreme severă în România. Zece drumuri naţionale şi 37 judeţene, blocate din cauza zăpezii
Vreme severă în România. Zece drumuri naţionale şi 37 judeţene, blocate din cauza zăpezii

Zece drumuri naţionale şi 37 judeţene sunt blocate din cauza zăpezii, a informat, sâmbătă, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.

Medvedev critică încercările Occidentului de a
Medvedev critică încercările Occidentului de a "preveni" al Treilea Război Mondial prin înarmarea Kievului

Dmitri Medvedev, fost președinte al Rusiei, a reacționat vehement la afirmațiile surprinzătoare făcute de ministrul italian al Apărării, Guido Crosetto.

Rusia și-a prezentat „robotul ucigaș” cu care vrea să distrugă „inamicii occidentali”. Când va fi trimis în Ucraina | VIDEO
Rusia și-a prezentat „robotul ucigaș” cu care vrea să distrugă „inamicii occidentali”. Când va fi trimis în Ucraina | VIDEO

În timp ce Germania și SUA au anunțat că intenționează să trimită tancuri Leopard și Abrams către forțele lui Volodimir Zelenski, Rusia a dezvăluit o nouă armă terifiantă pe care o numește "robot ucigaș".