Gropi, dale sparte, tobogane care te trimit direct la spital. Imaginea locurilor de joacă din România

17-06-2019 20:16


Cam aşa arată locurile de joacă unde cei mici, aflaţi în vacanţă, îşi petrec mai toată ziua. În Ghimbav, judeţul Braşov, mai mulţi copii au fost răniţi sau au rămas blocaţi între scândurile rupte de la leagăne.

În Ghimbav, judeţul Braşov, mai mulţi copii au fost răniţi sau au rămas blocaţi între scândurile rupte de la leagăne. Părinţii au făcut o petiţie şi cer autorităţilor să ia măsuri urgente, însă până acum nu s-a întâmplat nimic.

Scânduri rupte, cuie ruginite şi leagăne prinse în sârme care stau să cadă. Chiar şi aşa cele 7 parcuri din Ghimbav sunt pline, zilnic, de copii.

O fetiţă de 2 ani şi jumătate, care a vrut să se dea în tobogan, a scăpat ca prin minune doar cu câteva zgârieturi după ce a călcat într un loc de unde lipsea o scândură din podea.

Mama fetiţei: "A urcat şi a căzut cu burtica exact între scânduri aici, a rămas cu burtica, s-a zgâriat pe lateral. Era zgâriată tare, cu sânge".

Iar într-un alt parc, o fetiţă de 4 ani s-a blocat cu piciorul într-o ţeavă, tăiată la nivelul solului şi lăsată descoperită.

Părinte: "Alerga şi pur şi simplu şi a spus: mami, nu mai am picior. A alergat soţia mea să vadă ce s-a întâmplat şi a găsit copilul până la şold într-o gaură."

Unele investiţii făcute în cele 7 parcuri din oraş, plus alte achiziţii de bunuri şi servicii, în perioada 2008-2017, au făcut obiectul unei anchete DNA, iar primarul a fost arestat la domiciliu pentru abuz în serviciu şi luare de mită.

După ce a fost suspendat din funcţie vreme de 8 luni, s-a întors la muncă şi a anunţat că analizează situaţia. Locuitorii din Ghimbav sunt însă sătui de promisiuni şi au semnat o petiţie prin care cer urgentarea reparaţiilor.

Şi în Arad sunt probleme. Într-un parc primăria a făcut o investiţie de 4,2 milioane de lei în 2014, însă de atunci nu s-au mai făcut renovări.

Imagini dezolante sunt însă peste tot în ţară, cum sunt şi cele din Parcul IOR din Capitala sau din Parcul Cloşca din Galaţi.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

VIDEO PROTVPLUS.RO