Greva spontana, marti, a angajatilor de la Administratia Finantelor din Arad. De ce au protestat 150 de functionari

Ultima actualizare: 05-05-2017 07:02

Dupa 1 mai, saptamana incepe cu o pauza pentru angajatii de la Administratia Finantelor din Arad: oamenii au oprit, marti, lucrul timp de o ora, nemultumiti ca ar urma sa aiba salarii mai mici cu pana la 40%, fata de colegii lor din Capitala.

Aradenii care au avut de dimineata treaba la Finante au gasit ghiseele inchise si s-au asezat la coada.

Protestul spontan angajatilor nemultumiti de proiectul legii salarizarii a inceput la ora 8 si jumatate. 150 de persoane s-au adunat pe holurile institutiei.

Functionar: "Dorim ca si salariile noastre sa fie la fel ca si al colegilor din ANAF, sa nu fie o diferenta atat de mare intre ce este in teritoriu si ce este la nivelul organului central".

Functionar: "Impotriva legii salarizarii care ne dezavantajeaza si devenim printre functionarii publici care subtem cel mai rau retribuiti"

Functionar: "Suntem nemultumiti de legea salarizarii pentru aplicarea coeficientului el este foarte mic comparativ cu alte institutii"

Ioan Trifa, lider de sindicat: "Aflarea grilelor din Legea salarizarii unde este prevazut un coeficient de 1,96 pt majoritatea colegilor colegii au hotarat sa protesteze si sa ne manifestam nemultumirea noastra fata de cei care au stabilit sa ne claseze printre ultimile locuri in randul bugetarilor".

Timp de o ora, cat nu s-a lucrat cu publicul, zeci de aradeni venisera sa isi plateasca taxele.

Cetatean: "Da, pai stam aici si ne pierdem vremea. Stau de la opt jumate de cand s-a deschis vreau sa platesc contributiile, ne-au spus ca este protest pana la noua jumate".

Cetatean: "Stau la rand pentru taxa de poluare si asa mi-o da in cinci ani de zile si in fiecare an trebuie sa o primesc in luna a patra si am veni sa vad de ce nu am primit-o si acum sa vedem asteptam la rand fiindca e greva".

Sindicalistii spun ca asteapta reactii din capitala si, in caz contrar, se gandesc sa intre in greva.
 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO