Gregorian Bivolaru cere rejudecarea dosarului in care a fost condamnat. Liderul MISA este inchis la Aiud

Ultima actualizare: 25-01-2017 07:16

Liderul MISA, Gregorian Bivolaru, a ajuns miercuri dimineata la Curtea de Apel din Alba Iulia unde acesta cere rejudecarea procesului in care a fost condamnat pentru acte sexuale cu o minora.

Pentru ca a fost condamnat in lipsa, Bivolaru a cerut redeschiderea procesului. In data de 11 noiembrie 2016 Tribunalul Sibiu a respins cererea de redeschidere a procesului penal, insa Gregorian Bivolaru a facut recurs si a cerut rejudecarea cauzei.

Procurorii sustin ca in perioada 2002-2004, Gregorian Bivolaru a recurutat o minora, cursanta MISA, cu care a intretinut in mod repetat acte sexuale si pe care ar fi obligat-o sa participe la orgiile sale, oferindu-i in mod repetat sume de bani. In 2013, liderul MISA a fost condamnat in acest proces la 6 ani de inchisoare cu executare, in lipsa, dupa ce plecase in Suedia, unde a cerut azil politic.

Acum, dupa extradare, el cere sa fie prezent la proces si doreste rejudecarea cazului. In prezent, Bivolaru isi ispaseste pedeapsa in arestul penitenciarului de la Aiud.

Drept la replica

Comunicat MISA: "Pentru corecta informare, reamintim ca Gregorian Bivolaru a fost achitat atat de instanta de fond cat si de cea de apel de acuzatia de "act sexual cu o minora”. Inalta Curte de Casatie si Justitie a casat insa aceste decizii si l-a condamnat pe Gregorian Bivolaru, fara ca in dosar sa fi intervenit probe noi, printr-o „reinterpretare” a acelorasi probe pe baza carora a fost achitat. Subliniem ca insasi asa zisa parte vatamata a declarat public, in mai multe ocazii, ca lucrurile nu s-au petrecut asa cum a retinut instanta ICCJ.

Tocmai pentru ca decizia ICCJ este incorecta si profund nedreapta, Gregorian Bivolaru a solicitat redeschiderea procesului, pentru a avea astfel - pentru prima data - posibilitatea sa isi expuna punctul de vedere in fata instantei."

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO