Gregorian Bivolaru cere rejudecarea dosarului in care a fost condamnat. Liderul MISA este inchis la Aiud

18-01-2017 13:02

Liderul MISA, Gregorian Bivolaru, a ajuns miercuri dimineata la Curtea de Apel din Alba Iulia unde acesta cere rejudecarea procesului in care a fost condamnat pentru acte sexuale cu o minora.

Pentru ca a fost condamnat in lipsa, Bivolaru a cerut redeschiderea procesului. In data de 11 noiembrie 2016 Tribunalul Sibiu a respins cererea de redeschidere a procesului penal, insa Gregorian Bivolaru a facut recurs si a cerut rejudecarea cauzei.

Procurorii sustin ca in perioada 2002-2004, Gregorian Bivolaru a recurutat o minora, cursanta MISA, cu care a intretinut in mod repetat acte sexuale si pe care ar fi obligat-o sa participe la orgiile sale, oferindu-i in mod repetat sume de bani. In 2013, liderul MISA a fost condamnat in acest proces la 6 ani de inchisoare cu executare, in lipsa, dupa ce plecase in Suedia, unde a cerut azil politic.

Acum, dupa extradare, el cere sa fie prezent la proces si doreste rejudecarea cazului. In prezent, Bivolaru isi ispaseste pedeapsa in arestul penitenciarului de la Aiud.

Drept la replica

Comunicat MISA: "Pentru corecta informare, reamintim ca Gregorian Bivolaru a fost achitat atat de instanta de fond cat si de cea de apel de acuzatia de "act sexual cu o minora”. Inalta Curte de Casatie si Justitie a casat insa aceste decizii si l-a condamnat pe Gregorian Bivolaru, fara ca in dosar sa fi intervenit probe noi, printr-o „reinterpretare” a acelorasi probe pe baza carora a fost achitat. Subliniem ca insasi asa zisa parte vatamata a declarat public, in mai multe ocazii, ca lucrurile nu s-au petrecut asa cum a retinut instanta ICCJ.

Tocmai pentru ca decizia ICCJ este incorecta si profund nedreapta, Gregorian Bivolaru a solicitat redeschiderea procesului, pentru a avea astfel - pentru prima data - posibilitatea sa isi expuna punctul de vedere in fata instantei."


VIDEO PROTVPLUS.RO
Facem Level
Facem Level (Gen Session) – episodul 13 – IHATEPINK & Bobospider: Dead by Daylight dă naștere unor ucigași excentrici

22:01
Exclusiv PRO TV Plus
Interviu cu Cristian Manafu și Aquene, despre TikTok care a depășit Instagram în România

07:07
Militia Modei by Costi Dita
Miliția Modei by Costi Diță: „Și mamaie avea o pereche așa”

02:45
Românii Au Talent: Ce nu s-a văzut la TV
Smiley, despre sezonul 11 Românii au talent: "Talentele care vin pe scenă sunt unu și unu"

01:36
Exclusiv PRO TV Plus
Câștigătorii The Artist Awards 2020. Ce spun artiștii și creatorii de conținut despre premiile obținute

04:21
Exclusiv PRO TV Plus
Dragoș Petrescu, de la Imperiul Leilor, despre Crăciunul copilăriei sale: „N-am amintiri despre cadouri, ci despre atmosferă”

03:48
I like IT
I like IT - Robert Diaconeasa: cum facem fapte bune cu ajutorul rețelelor de socializare

06:32
Doctor de bine
Prof. univ. dr. Carmen Chifiriuc - În curând, fiecare dintre noi va lua decizia vaccinării. ”Mi-e frică!” - este primul gând

16:57
Made in Romania
The urban ties, povestea primului producător de accesorii handmade din România

04:26