Gratarul de 1 mai al celor din Targu Mures, in pericol din cauza unei ursoaice cu pui. Zeci de vanatori sunt pe urmele ei

Ultima actualizare: 03-05-2014 07:09

Alerta maxima intr-o padure de la marginea orasului Targu Mures. Zeci de vanatori si politisti sunt pe urmele unei ursoaice cu pui, care ar putea deveni un mare pericol pentru cei care vor iesi la gratare joi, de 1 mai, pe Platoul Cornesti.

Cativa localnici au vazut animalele in zona si au cerut ajutorul autoritatilor.  Cei care au dat alarma vorbesc despre o ursoaica insotita de cei doi pui ai ei.

Miercuri dimineata, 30 de vanatori si 20 de politisti locali au inceput sa cutreiere padurea, inarmati cu pusti de vanatoare.

Nu vor sa ucida animalele, ci sa le sperie si sa le alunge in inima padurii, spre Muntii Gurghiului, la mare distanta de locul de agrement, care joi va fi plin de oameni. Specialistii spun ca ursoaica s-a ratacit si de aceea s-a aventurat atat de aproape de oras.

Aria de cautare a animalelor se intinde pe mai bine de doi kilometri patrati, iar membrii expeditiei trebuie sa fie extrem de atenti, pentru ca o femela cu pui poate deveni extrem de agresiva.

Petru Groza, vanator: "Ursoaicele sunt cele mai periculoase, isi apara puii. Incepe si perioada de imperechere, e periculoasa la ei, sunt sensibili, mai agresivi."

 Emil Muica, presedinte Asociatia Vanatorilor Mures: "A aparut o femela cu doi pui. Avand in vedere faptul ca urmeaza o perioada mai algomerata mai mare in platou, va fi un flux mai mare de turisti, oameni, alergatori, am considerat sa alungam aceasta familie de ursi din zona."

Muresenii sunt ingrijorati, mai ales ca Platoul Cornesti este zona lor preferata pentru iesiri la iarba verde, si joi vor veni aici o multime de oameni, dornici de un gratar si o bere rece, de 1 mai.

Indiferent daca ursoaica va fi sau nu alungata de pe Platoul Cornesti, autoritatile ii avertizeaza pe cei care vor iesi jo la iarba verde sa nu se indeparteze, sub nicio forma, de zona amenajata pentru agrement, unde sunt in siguranta.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO