Gigi Becali cere sa iasa din inchisoare cinci zile: Vreau sa ma duc acasa sa-mi vad sotia si fetele

×
Codul embed a fost copiat

Gigi Becali a cerut, miercuri, magistratilor de la Judecatoria Sectorului 4 sa ii admita contestatia impotriva sanctiunii prin care i-a fost interzis sa munceasca timp de o luna, astfel incat sa poata iesi din penitenciar sa isi viziteze familia.

Finantatorul Stelei a contestat o decizie a judecatorului delegat prin care i se interzice sa munceasca o luna, dupa ce a folosit cartela telefonica a unui alt detinut din Penitenciarul Jilava.
Abaterea disciplinara il impiedica pe Becali sa ceara sa iasa cateva zile din inchisoare, pentru a-si vedea familia.

"Am cinci luni si jumatate de puscarie. Eu vreau sa merg sa imi vad familia. Eu, daca nu aveam incidentul acesta, avand purtare buna, puteam sa iau regim deschis. O simpla decizie a dumneavoastra inseamna cinci zile de libertate. Vreau sa ma duc acasa sa imi vad sotia si fetele. (…) La noi, la machedoni, doar barbatii merg la penitenciar, la vizite. Nu mi-am vazut sotia si fetele de cinci luni. Nu mai stiu cum arata",
a cerut Gigi Becali, in fata instantei.

gigi becali inchisoara

Prezent in fata judecatorilor, detinutul de la care Becali a cerut cartela a declarat ca i-a dat-o de bunavoie, fara sa fie recompensat in niciun fel.

"Precizez ca nu mi-a cerut cardul ca sa vorbeasca singur la telefon si convorbirea a avut loc in prezenta mea. Nu i-am cerut niciun favor lui Gigi Becali si vreau sa mentionez ca intr-o duminica, venind de la biserica, Gigi l-a intrebat pe director daca poate folosi si cardurile altor persoane private de libertate, intrucat nu-i ajungeau minutele lui. Atunci, i s-a dat acceptul", a spus detinutul de la care Becali a imprumutat cartela telefonica.

Citește și
Pedeapsa primită de doctorița din Suceava judecată pentru că a luat mită de la 280 de pacienți bolnavi de cancer în 20 de zile

Avocatul lui Becali a declarat ca acesta a fost sanctionat pe nedrept, intrucat folosirea cartelei de telefon a unui alt detinut nu era interzisa in cadrul regulamentului de ordine interioara. Mai mult, sustine avocatul Bogdan Vlad, detinutilor le-a fost comunicata in mod explicit schimbarea regulamentului la 8 august, adica ulterior abaterii disciplinare a lui Becali.

"Regulamentul anterior nu a fost suficient de clar. Peste asta, trebuie sa luam in considerare si imprejurarea ca i s-a permis in mod expres sa faca acest lucru. Pe de alta parte, George Becali are cateva zeci de convorbiri in afara acestei convorbiri. Pot sa pun eu pe seama lipsei de vigilenta faptul ca nu s-a intervenit si nu s-a luat nicio masura anterior? Asta inseamna ca se stia si s-a considerat ca nu constituie abatere. Potrivit noului regulament, acest lucru constituie abatere", a spusn aparatorul lui Becali.

De celalalta parte, procurorul prezent la instanta a solicitat respingerea plangerii formulate de Becali.

"La data de 1 august, in urma discutiei telefonice, au avut loc doua abateri disciplinare, respectiv folosirea unui aparat in penitenciar care nu-i apartinea detinutului si comunicarea cu exteriorul",
a spus procurorul.

Instanta urmeaza sa ia o decizie cu privire la contestatia depusa de Gigi Becali.

In august, conducerea Penitenciarului Jilava l-a sanctionat disciplinar pe Becali pentru ca a folosit cartela unui detinut pentru a telefona in afara inchisorii. Sanctiunea il poate afecta pe acesta si la eliberarea conditionata.

La 20 mai, Gigi Becali a fost condamnat definitiv de instanta suprema la trei ani de inchisoare cu executare in dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apararii Nationale (MApN).

Alaturi de acesta au primit pedepse de cate doi ani de inchisoare cu executare fostul ministru al Apararii Victor Babiuc si fostul sef al Statului Major General Dumitru Cioflina. Cei trei au fost incarcerati in 20 mai la Penitenciarul Rahova, iar in 10 iunie au fost transferati la Penitenciarul Jilava.

Becali mai are doua condamnari definitive, dispuse anul acesta tot de instanta suprema, respectiv una de trei ani de inchisoare cu suspendare, in dosarul sechestrarii celor care i-au furat limuzina, si una de trei ani de inchisoare cu executare in dosarul "Valiza", pentru dare de mita si fals in inscrisuri sub semnatura privata.

In 27 iunie, Tribunalul Bucuresti a decis, dupa ce a judecat cererea de contopire a pedepselor lui Becali, sa ii aplice acestuia un spor de sase luni de inchisoare, finantatorul Stelei avand astfel o condamnare de trei ani si jumatate de detentie.

Becali a contestat decizia la Curtea de Apel Bucuresti, recursul urmand sa fie judecat la 1 octombrie. Decizia a fost atacata cu recurs si de Directia Nationala Anticoruptie (DNA), care ceruse un spor de pedeapsa de un an, pe motiv ca Becali a comis o pluralitate de infractiuni, cu grad ridicat de pericol si in participatie penala cu un anturaj infractional.

In 19 iunie, cererea lui Gigi Becali de intrerupere pentru trei luni a pedepsei de trei ani de inchisoare din dosarul schimbului de terenuri cu MApN a fost respinsa de Tribunalul Bucuresti, hotararea fiind atacata la Curtea de Apel Bucuresti, care, in 14 august, a respins recursul formulat de finantatorul Stelei.

La 10 iulie, cererile lui Gigi Becali si Dumitru Cioflina de schimbare a regimului de detentie din semideschis in deschis, astfel incat sa poata fi lasati sa iasa din penitenciar intre anumite ore, au fost respinse de Judecatoria Sectorului 5, hotararea instantei fiind definitiva.

Doua zile mai tarziu, o alta solicitare a lui Becali, de invoire pentru a participa la inmormantarea matusii sale, a fost respinsa de conducerea Penitenciarului Jilava.

Tot in iulie, Gigi Becali a vrut sa se inscrie pentru admiterea la Facultatea de Teologie a Universitatii Bucuresti, insa nu a primit acordul necesar de la Arhiepiscopie, deoarece se afla in detentie, iar institutia de invatamant superior are numai cursuri de zi.

In 26 august, Becali a cerut transferul de la Penitenciarul Bucuresti Jilava intr-o alta unitate de detentie, insa conducerea Administratiei Nationale a Penitenciarelor a decis ca solicitarea sa fie reanalizata dupa finalizarea dosarelor pe care acesta le are la instantele din Capitala.

La 1 octombrie, finantatorul Stelei a cerut Curtii de Apel Bucuresti, la judecarea recursului fata de contopirea pedepselor, sa nu mai fie chemat la instanta timp de doua luni, pentru ca are probleme medicale cu spatele, magistratii stabilind un nou termen in aceasta cauza pentru 26 noiembrie.

Articol recomandat de sport.ro
VIDEO Moment șocant în baschet! I-a dat un pumn unui fan chiar în timpul meciului cu Lakers
VIDEO Moment șocant în baschet! I-a dat un pumn unui fan chiar în timpul meciului cu Lakers
Citește și...
Cine este pakistanezul stabilit în Brașov care a făcut avere din traficul de migranţi împreună cu soția sa româncă
Cine este pakistanezul stabilit în Brașov care a făcut avere din traficul de migranţi împreună cu soția sa româncă

12 indivizi care au făcut o avere colosală din traficul de migranți au fost capturați în urma unei anchete spectaculoase, realizată în comun de DIICOT, carabinierii italieni și de polițiștii austrieci.

Guvernul a aprobat construirea Institutului de Oncologie Timişoara şi ridicarea unui nou stadion de fotbal
Guvernul a aprobat construirea Institutului de Oncologie Timişoara şi ridicarea unui nou stadion de fotbal

Două proiecte importante de investiţii din Timişoara au o șansă în plus să se materializeze.

Ce se întâmplă dacă nu plătești amenzile auto primite în străinătate. Parlamentul European a mărit lista sancțiunilor
Ce se întâmplă dacă nu plătești amenzile auto primite în străinătate. Parlamentul European a mărit lista sancțiunilor

Se apropie sezonul vacanțelor în străinătate, așa că fiți atenți în trafic pentru că vă puteți trezi cu mai multe amenzi dacă nu respectați normele.

Recomandări
Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare
Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare

Acuzațiile procurorilor și dosarele penale întocmite pe numele lor nu îi țin pe politicieni departe de funcții. 

Situație de urgență în Slănic Prahova, după surparea străzii din centru. Localitatea stă pe un uriaș zăcământ de sare
Situație de urgență în Slănic Prahova, după surparea străzii din centru. Localitatea stă pe un uriaș zăcământ de sare

Este alertă în Slănic Prahova, după ce o stradă din centrul orașului a început să se surpe. Zeci de oameni din blocurile din apropiere au fost evacuați, iar circulația în zonă este oprită.

STENOGRAME din cazul discipolului lui Bivolaru. Cum și-a mințit o victimă că a salvat-o de la moarte deblocând o chakră
STENOGRAME din cazul discipolului lui Bivolaru. Cum și-a mințit o victimă că a salvat-o de la moarte deblocând o chakră

Un instructor de yoga din București, considerat discipol al lui Gregorian Bivolaru, este acuzat fapte grave.