Instanta a retras sanctiunea lui Becali, dar i-a respins permisia si regimul deschis de detentie

×
Codul embed a fost copiat

Judecatoria Sectorului 4 a decis anularea sanctiunii disciplinare primite de Gigi Becali in penitenciar, dar i-a respins cererea de a iesi din inchisoare in permisie, precum si solicitarea de efectuare a detentiei in regim deschis.

UPDATE ORA 14:11 Instanta a admis in parte contestatia lui Gigi Becali, desfiintand hotararea judecatorului delegat prin care i s-a interzis sa munceasca o luna, dupa ce a folosit cartela telefonica a altui detinut din penitenciar.

Judecatorul a mai stabilit, prin aceeasi decizie, ca Gigi Becali sa execute in continuare pedeapsa in regim semideschis, asa cum a fost stabilita anterior, respingand astfel cererea lui de executare in regim deschis.

Totodata, instanta i-a respins si cererea de a pleca in permise pentru cinci zile. Decizia Judecatoriei Sectorului 4 este definitiva, astfel ca Becali poate sa munceaca in penitenciar si va avea un regim semideschis de executare a pedepsei.

UPDATE 12:30 Finantatorul Stelei este optimist si crede ca judecatorii ii vor da astazi un verdict favorabil in procesul prin care a contestat prima pedeapsa de cand este inchis, dar si cel in care a cerut o permisie de cateva zile.

Citește și
gigi becali inchisoara
Gigi Becali cere sa iasa din inchisoare cinci zile: Vreau sa ma duc acasa sa-mi vad sotia si fetele
Confidentul lui Putin spune că Ungaria va lua Transilvania, dacă Trump câștigă alegerile în SUA

Gigi Becali a cerut, saptamana trecuta, magistratilor de la Judecatoria Sectorului 4 sa ii admita contestatia impotriva sanctiunii prin care i-a fost interzis sa munceasca timp de o luna, astfel incat sa poata iesi din penitenciar sa isi viziteze familia.

Finantatorul Stelei a contestat o decizie a judecatorului delegat prin care i se interzice sa munceasca o luna, dupa ce a folosit cartela telefonica a unui alt detinut din Penitenciarul Jilava. Abaterea disciplinara il impiedica pe Becali sa ceara sa iasa cateva zile din inchisoare, pentru a-si vedea familia.

"Am cinci luni si jumatate de puscarie. Eu vreau sa merg sa imi vad familia. Eu, daca nu aveam incidentul acesta, avand purtare buna, puteam sa iau regim deschis. O simpla decizie a dumneavoastra inseamna cinci zile de libertate. Vreau sa ma duc acasa sa imi vad sotia si fetele. (…) La noi, la machedoni, doar barbatii merg la penitenciar, la vizite. Nu mi-am vazut sotia si fetele de cinci luni. Nu mai stiu cum arata", a cerut Gigi Becali, in fata instantei.

Prezent in fata judecatorilor, detinutul de la care Becali a cerut cartela a declarat ca i-a dat-o de bunavoie, fara sa fie recompensat in niciun fel.

"Precizez ca nu mi-a cerut cardul ca sa vorbeasca singur la telefon si convorbirea a avut loc in prezenta mea. Nu i-am cerut niciun favor lui Gigi Becali si vreau sa mentionez ca intr-o duminica, venind de la biserica, Gigi l-a intrebat pe director daca poate folosi si cardurile altor persoane private de libertate, intrucat nu-i ajungeau minutele lui. Atunci, i s-a dat acceptul", a spus detinutul de la care Becali a imprumutat cartela telefonica.

Avocatul lui Becali a declarat ca acesta a fost sanctionat pe nedrept, intrucat folosirea cartelei de telefon a unui alt detinut nu era interzisa in cadrul regulamentului de ordine interioara. Mai mult, sustine avocatul Bogdan Vlad, detinutilor le-a fost comunicata in mod explicit schimbarea regulamentului la 8 august, adica ulterior abaterii disciplinare a lui Becali.

"Regulamentul anterior nu a fost suficient de clar. Peste asta, trebuie sa luam in considerare si imprejurarea ca i s-a permis in mod expres sa faca acest lucru. Pe de alta parte, George Becali are cateva zeci de convorbiri in afara acestei convorbiri. Pot sa pun eu pe seama lipsei de vigilenta faptul ca nu s-a intervenit si nu s-a luat nicio masura anterior? Asta inseamna ca se stia si s-a considerat ca nu constituie abatere. Potrivit noului regulament, acest lucru constituie abatere", a spusn aparatorul lui Becali.

De celalalta parte, procurorul prezent la instanta a solicitat respingerea plangerii formulate de Becali.

"La data de 1 august, in urma discutiei telefonice, au avut loc doua abateri disciplinare, respectiv folosirea unui aparat in penitenciar care nu-i apartinea detinutului si comunicarea cu exteriorul", a spus procurorul.

Instanta urmeaza sa ia o decizie cu privire la contestatia depusa de Gigi Becali.

In august, conducerea Penitenciarului Jilava l-a sanctionat disciplinar pe Becali pentru ca a folosit cartela unui detinut pentru a telefona in afara inchisorii. Sanctiunea il poate afecta pe acesta si la eliberarea conditionata.

La 20 mai, Gigi Becali a fost condamnat definitiv de instanta suprema la trei ani de inchisoare cu executare in dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apararii Nationale (MApN).

Alaturi de acesta au primit pedepse de cate doi ani de inchisoare cu executare fostul ministru al Apararii Victor Babiuc si fostul sef al Statului Major General Dumitru Cioflina. Cei trei au fost incarcerati in 20 mai la Penitenciarul Rahova, iar in 10 iunie au fost transferati la Penitenciarul Jilava.

Becali mai are doua condamnari definitive, dispuse anul acesta tot de instanta suprema, respectiv una de trei ani de inchisoare cu suspendare, in dosarul sechestrarii celor care i-au furat limuzina, si una de trei ani de inchisoare cu executare in dosarul "Valiza", pentru dare de mita si fals in inscrisuri sub semnatura privata.

In 27 iunie, Tribunalul Bucuresti a decis, dupa ce a judecat cererea de contopire a pedepselor lui Becali, sa ii aplice acestuia un spor de sase luni de inchisoare, finantatorul Stelei avand astfel o condamnare de trei ani si jumatate de detentie.

Becali a contestat decizia la Curtea de Apel Bucuresti, recursul urmand sa fie judecat la 1 octombrie. Decizia a fost atacata cu recurs si de Directia Nationala Anticoruptie (DNA), care ceruse un spor de pedeapsa de un an, pe motiv ca Becali a comis o pluralitate de infractiuni, cu grad ridicat de pericol si in participatie penala cu un anturaj infractional.

In 19 iunie, cererea lui Gigi Becali de intrerupere pentru trei luni a pedepsei de trei ani de inchisoare din dosarul schimbului de terenuri cu MApN a fost respinsa de Tribunalul Bucuresti, hotararea fiind atacata la Curtea de Apel Bucuresti, care, in 14 august, a respins recursul formulat de finantatorul Stelei.

La 10 iulie, cererile lui Gigi Becali si Dumitru Cioflina de schimbare a regimului de detentie din semideschis in deschis, astfel incat sa poata fi lasati sa iasa din penitenciar intre anumite ore, au fost respinse de Judecatoria Sectorului 5, hotararea instantei fiind definitiva.

Doua zile mai tarziu, o alta solicitare a lui Becali, de invoire pentru a participa la inmormantarea matusii sale, a fost respinsa de conducerea Penitenciarului Jilava.

Tot in iulie, Gigi Becali a vrut sa se inscrie pentru admiterea la Facultatea de Teologie a Universitatii Bucuresti, insa nu a primit acordul necesar de la Arhiepiscopie, deoarece se afla in detentie, iar institutia de invatamant superior are numai cursuri de zi.

In 26 august, Becali a cerut transferul de la Penitenciarul Bucuresti Jilava intr-o alta unitate de detentie, insa conducerea Administratiei Nationale a Penitenciarelor a decis ca solicitarea sa fie reanalizata dupa finalizarea dosarelor pe care acesta le are la instantele din Capitala.

La 1 octombrie, finantatorul Stelei a cerut Curtii de Apel Bucuresti, la judecarea recursului fata de contopirea pedepselor, sa nu mai fie chemat la instanta timp de doua luni, pentru ca are probleme medicale cu spatele, magistratii stabilind un nou termen in aceasta cauza pentru 26 noiembrie.

Citeste si:

Marile lanturi de retail fac recrutari in Romania. Ce joburi sunt disponibile

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Declarația momentului: ”Simona Halep rămâne suspendată pentru dopaj!”
NEWS ALERT Declarația momentului: ”Simona Halep rămâne suspendată pentru dopaj!”
Citește și...
Gigi Becali a publicat pe site-ul oficial al Stelei banii pe care clubul ii mai are in conturi
Gigi Becali a publicat pe site-ul oficial al Stelei banii pe care clubul ii mai are in conturi

FC Steaua a publicat pe site-ul oficial, un mesaj al patronului Gigi Becali, aflat in inchisoare, prin care acesta ii roaga pe managerul general Mihai Stoica si pe antrenorul Laurentiu Reghecampf sa fie "mai smeriti si mai umili".

Gigi Becali cere sa iasa din inchisoare cinci zile: Vreau sa ma duc acasa sa-mi vad sotia si fetele
Gigi Becali cere sa iasa din inchisoare cinci zile: Vreau sa ma duc acasa sa-mi vad sotia si fetele

Gigi Becali a cerut, miercuri, magistratilor de la Judecatoria Sectorului 4 sa ii admita contestatia impotriva sanctiunii prin care i-a fost interzis sa munceasca timp de o luna, astfel incat sa poata iesi din penitenciar sa isi viziteze familia.

Recomandări
VIDEO. Joe Biden i-a mulțumit lui Klaus Iohannis la Casa Albă: ”Ați depășit orice așteptări”
VIDEO. Joe Biden i-a mulțumit lui Klaus Iohannis la Casa Albă: ”Ați depășit orice așteptări”

Președintele Klaus Iohannis a fost primit la Casa Albă de președintele american, Joe Biden, într-o vizită care marchează 20 de ani de când România a aderat la NATO.  

Ce jura Putin la învestirea sa ca președinte, în 2000. A promis să „păstreze și să dezvolte democrația”
Ce jura Putin la învestirea sa ca președinte, în 2000. A promis să „păstreze și să dezvolte democrația”

Vladimir Putin a depus jurământul ca președinte al Federației Ruse. Și-a început, astfel, cel de al cincilea mandat, într-un moment în care pare tot mai sigur de victoria de pe frontul din Ucraina.

Klaus Iohannis a discutat cu Joe Biden despre candidatura sa la NATO: Am decis să continuăm dialogul
Klaus Iohannis a discutat cu Joe Biden despre candidatura sa la NATO: Am decis să continuăm dialogul

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, că a abordat, în cadrul întrevederii avute la Casa Albă cu preşedintele Joe Biden, şi subiectul candidaturii sale la şefia Alianţei Nord-Atlantice.