Gigi Becali a fost transferat la spitalul Penitenciarului Poarta Alba

Ultima actualizare: 12-01-2014 07:12

Patronul Stelei, Gigi Becali, a fost transferat joi la spitalul Penitenciarului Poarta Alba pentru investigatii.

Purtatorul de cuvant al Penitenciarului Poarta Alba, Gabriel Botezan, a declarat ca, joi dupa-amiaza, Gigi Becali a fost transferat la Sptialul Penitenciarului Poarta Alba, dupa ce a acuzat "anumite probleme medicale", Botezan neprecizand despre ce afectiuni este vorba.

Potrivit lui Botezan, Gigi Becali va fi supus unor investigatii medicale de specialitate si va ramane in Spitalul Penitenciarului Poarta Alba atat timp cat medicii vor considera ca este necesar.

Gigi Becali a facut in 30 decembrie 2013 o cerere de eliberare din motive medicale, acuzand o afectiune veche la coloana care nu a mai fost tratata in perioada incarcerarii, solicitarea urmand sa fie judecata de Tribunalul Constanta in 29 ianuarie, a declarat pentru MEDIAFAX avocatul Bogdan Vlad.

Avocatul care il reprezinta pe Becali a precizat ca a depus si o solicitare ca instanta sa judece cererea de eliberare la o data mai apropiata, data fiind "urgenta" situatiei.

Bogdan Vlad a precizat ca Gigi Becali are o afectiune la nivelul regiunii cervicale a coloanei vertebrale, pe care a tratat-o constant timp de 30 de ani, inainte de a fi incarcerat, si nu a mai putut continua tratamentul in inchisoare. Recent, problema s-ar fi agravat, clientul sau acuzand dureri acute si insuportabile.

Situatia este reflectata in dosarul medical al lui Becali, medicul de la Penitenciarul Poarta Alba avand obligatia sa intocmeasca la randul sau un raport, a mai precizat Vlad.

Gabriel Botezan declara, tot joi, ca Gigi Becali nu a fost selectionat de comisia de la Penitenciarul Poarta Alba sa faca parte din primul lot de detinuti care vor lucra la clubul de fotbal Viitorul Constanta, detinut de Gheorghe Hagi, un alt lot de detinuti care vor lucra la club urmand sa fie selectat saptamana viitoare.

Botezan a mentionat ca din primul lot fac parte "pana in zece detinuti".

Gigi Becali are de executat o pedeapsa de trei ani si jumatate de inchisoare, el fiind condamnat in 20 mai 2013 la trei ani de inchisoare in dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apararii si mai primind ulterior un spor de sase luni, dupa alte doua condamnari, in dosarul "Valiza" si in cel al sechestrarii celor care i-au furat masina.

Becali a fost incarcerat la Penitenciarul Jilava pana pe 29 octombrie, cand a fost transferat la Penitenciarul Poarta Alba din judetul Constanta, dupa ce Administratia Penitenciarelor a aprobat cererea acestuia.

Becali a depus in timpul detentiei cereri de permisie sau de invoire pentru a participa la unele evenimente in familie, precum si o cerere de intrerupere a pedepsei pentru trei luni, toate fiindu-i respinse.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO