Furtuni violente lovesc diferite regiuni ale țării. Inundații și stricăciuni greu de imaginat

Ultima actualizare: 18-06-2020 14:26

Trăim o vară nebună, în care furtunile violente lovesc din senin şi provoacă stricăciuni greu de imaginat.

Viiturile au luat, de-a valma, animale şi maşini, iar în unele locuri au smuls, cu totul, arborii din rădăcini.

E prăpăd în comuna Ciocaneşti din județul Dâmbovița. În numai jumătate de zi, zeci de gospodarii de aici au fost inundate de două ori. O data în zorii zilei, iar apoi aseară.

În nici 12 ore, a plouat din nou torențial în Ciocănești. Aceleași gospodarii au fost inundate, iar misiunea de pe zi a pompierilor s-a dovedit până seara a fi în zadar, așa că militarii au continuat să muncească ore în șir pentru a evacua apa din curțile oamenilor.

Localnică: „A plouat din nou, se trăsese puțin apa și a plouat din nou. Și într-un sfert de oră a băgat-o din nou. În toată casa, în trei camere și bucătăria, până la genunchi”.

24 de localități din Hunedoara au fost afectate. Cel mai grav este la Călan și în Orăștie. Mulți au izbucnit în plâns când au văzut cum răul mătura totul în cale.

În zona a fost cod roșu de inundații, iar 120 de pompieri au lucrat fară pauză pentru înlăturarea stricăciunilor.

Anemona Doda, purtător de cuvânt al ISU Hunedoara: „Efectivele ISU Hunedoara sunt în alertă maximă în urma codului roșu hihrologic, cu incidență în zona râului Mureș și Strei și afluenților acestora”.

În Rieni, județul Bihor, ploaia a durat aproape doua ore. Apa venita de pe versanți a umplut ulițele. În jur de 100 de gospodarii au fost inundate.

Ioan Bota, primarul comunei Rieni: „Avem vreo 4-5 văi care toate ajung într-una și pe toate au fost viituri și, bineînțeles, n-a putut face față albia a celei mai mare văi”.

A plouat torențial și în Tulcea, iar în comuna Răducăneni din județul Iași a fost nevoie să plouă doar 15 minute pentru ca mai multe drumuri să devina impracticabile, iar suprafețe bune de culturi să fie înghițite de apă.

Totodată, trecerea prin pasajul Mogoșoaia de pe DN 1A, lângă București, a fost acoperită de apă în totalitate, făcând imposibila trecerea chiar și pentru mașinile de teren.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO