Frig în Bucovina, unde temperatura maximă atinge 3 grade. Prognoza meteo


Ultimul update: Marti 16 Aprilie 2019 10:34
Data publicarii: Marti 16 Aprilie 2019 08:51
Categorie: Stiri actuale

Marți frigul persistă şi vedem soarele în destul de multe zone. Ploile apar la apropierea serii dinspre nord-est, iar maximele pleacă de la 3 grade în Bucovina şi ajung la 19 grade prin sud-vest.

În sud-estul ţării zărim un pic soarele, dar de la noapte încep ploile. Până atunci avem atmosfera schimbătoare, vânt destul de insistent şi temperaturi puţin mai ridicate decât ieri în zona Bărăganului. În Moldova sudică şi în nordul Munteniei, găsim vreme închisă şi rece. Ploile apar spre seară, continuă după lăsarea nopţii, iar vântul are ceva intensificări.

O să plouă şi în nordul Moldovei şi în Bucovina. Temperaturile scad simţitor şi ajung la valori de luna Februarie. În plus, vântul sporeşte senzaţia de frig, iar la noapte apare lapoviţă. În nordul Transilvaniei şi în Maramureş avem o zi cam mohorâtă şi mai rece decât cea de ieri. Maximele se opresc pe la 12...13 grade, iar noaptea aduce ploi locale şi condiţii de lapoviţă.

În ţinuturile vestice avem vreme mai plăcută, soare cu nori şi în jur de 16 grade la amiază. La noapte e posibil să picure şi aici, iar minimele ajung la 2...3 grade. În schimb, în Transilvania domina atmosfera închisă; pe seara se întorc ploile, iar la noapte vine şi ceva lapoviţă. Este frig acum, dimineaţa, dar mai târziu, în vestul provinciei se pot atinge şi 14...15 grade.

În Oltenia găsim vreme mai bună. Se arată puţin soarele şi se încălzeşte faţă de ieri. De fapt, aici se ating cele mai ridicate valori din ţară, în jur de 18... 19 grade.

Se mai încălzeşte puţin şi în Sud, dar valorile sunt sub normalul perioadei. Atmosfera va fi schimbătoare, s-ar putea să cadă doi-trei stropi, iar temperaturile se vor opri pe la 16...17 grade.

În Bucureşti marți zărim soarele din când în când, dar mai apar şi ceva nori de ploaie. Vântul mai are unele răbufniri, maxima ajunge pe la 15...16 grade, iar minima va fi în jur de 5 grade. Ieri s-au atins 14 grade în centrul oraşului.

Frigul persistă şi la munte. Marți va ploua temporar în zona Orientalilor, local prin Meridionali, iar la peste 1.500 metri altitudine va ninge. În masivele vestice vedem soarele.

Miercuri prindem vreme urâtă. Ploile vin pe suprafeţe mari din Crișana şi Maramureş, până în sudul Moldovei şi în Dobrogea. La munte va fi lapoviţă, în nord-vest se porneşte vântul, iar presiunea atmosferică va creşte.

Joi mai apar ceva ploi în est, sud-est şi prin centru. La munte mai sunt condiţii de lapoviţă, dar în rest se arată soarele şi abia dacă va picura. Temperaturile rămân scăzute şi valori de 19 grade vor fi doar în nord-vest. În Transilvania estică mai poate apărea bruma.

Şi vineri se anunţă vreme urâtă, cu ploi mai ales în sudul şi estul ţării. Vântul se înteţeşte cam peste tot, iar temperaturile se menţin sub nivelul perioadei.

 

VIDEO PROTVPLUS.RO