Fostul primar al Bacăului, eliberat condiţionat. ”Vreau să îmi văd familia”

×
Codul embed a fost copiat

Fostul primar al Bacăului, Romeo Stavarache, acuzat de luare de mită şi fapte de corupţie, a fost eliberat condiţionat din Penitenciarul Vaslui.

Reporter: Cum a fost perioada asta?
Romeo Stavrache, fost primar Bacău: Complicată. Vreau să îmi văd familia. Adevărul va ieşi întotdeauna la iveală, mai devreme sau mai târziu.
Reporter: În cazul dumneavoastră a fost drept?
Romeo Stavarache: Vom vedea. Vreau să stau cu familia.

Magistraţii Tribunalului Vaslui au respins contestaţia DNA la decizia Judecătoriei Vaslui care prevedea faptul că Stavarache poate să iasă din spatele gratiilor, după ce în noiembrie 2017 a fost condamnat definitiv la 4 ani de închisoare.

Fostul edil-şef al Bacăului a fost condamnat, în luna noiembrie 2017, de Curtea de Apel Târgu Mureş la patru ani de închisoare cu executare. El a fost găsit vinovat într-un dosar în care procurorii DNA l-au acuzat de luare de mită.

Potrivit procurorilor, în perioada 2008 - 2011, Romeo Stavarache, direct sau prin intermediul a doi dintre inculpaţi, ar fi pretins şi primit de la patru oameni de afaceri mai multe sume de bani. Astfel, susţineau procurorii, la începutul anului 2008 ar fi pretins de la administratorul unor societăţi comerciale să îi fie remis un procent de 50% din valoarea decontată de Primăria Bacău aferentă fiecărui stâlp de iluminat public la care firma administrată de acesta efectua lucrări în baza contractului încheiat cu această instituţie, valoare ce era de 38 de euro/stâlp.

Citește și
reimpartirea administrativa
Planul prin care dispar sectoarele şi judeţul Ilfov. Am putea avea "districtul Berceni"
De ce Rusia va pierde în războiul din Ucraina. Un expert chinez în geopolitică explică care sunt cei patru factori principali

"În baza acestei solicitări, în perioada martie 2008 - octombrie 2011, inculpatul Romeo Stavarache a primit suma totală de 810.670 lei. În luna ianuarie 2009, inculpatul a pretins de la un alt om de afaceri suma de 150.000 de lei pentru ca societăţii comerciale administrate de acesta să îi fie atribuit un contract privind executarea de lucrări tehnico-edilitare. Banii au fost primiţi în două tranşe, prin intermediul unei asociaţii sportive. În luna aprilie 2009, a pretins de la acelaşi om de afaceri un procent de 10% din valoarea unui contract de antrepriză generală, încheiat între această societate şi Agenţia Naţională pentru Locuinţe Bucureşti, având ca obiect construcţia unui bloc cu 45 de locuinţe în Bacău, lucrare în valoare de 2.688.769,90 euro, inclusiv TVA. În baza acestei solicitări, în perioada aprilie 2008 - septembrie 2011, Romeo Stavarache a primit de la omul de afaceri, suma totală de 1.259.789,03 lei", susţineau procurorii.

În rechizitoriu se mai arăta că, în luna martie 2010, Stavarache i-ar fi solicitat administratorului unei societăţi comerciale să încheie contracte de publicitate cu o anumită firmă, pentru ca primăria să îşi execute în mod corespunzător obligaţiile ce decurgeau din contractul de gestiune al serviciului public de salubrizare a municipiului Bacău încheiat cu această societate.

"În baza acestei solicitări, au fost încheiate două contracte în lunile martie 2010 şi aprilie 2011, în baza cărora omul de afaceri a plătit sumele de 40.000 lei, respectiv 30.000 lei. În perioada martie - aprilie 2009, împreună cu inculpatul Apostol Constantin, i-a solicitat inculpatului Căşuneanu Costel suma de 100.000 lei cu titlu de sponsorizare a unei asociaţii sportive, în schimbul eliberării unui certificat de urbanism, bani care au fost primiţi în data de 24.04.2009. Toate sumele de bani au fost primite de către inculpatul Romeo Stavarache prin intermediul mai multor societăţi comerciale şi asociaţii sportive, administrate de inculpaţii Liviu Goian, Liviu Vasile Cenuşa şi Constantin Apostol", se mai sublinia în rechizitoriu.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
Primarul din comuna Alexandrei a chemat psihologi care să-i consilieze pe localnici
Primarul din comuna Alexandrei a chemat psihologi care să-i consilieze pe localnici

Localnicii din Dobrosloveni, localitatea de domiciliu a Alexandrei Măceşanu, fata de 15 ani pe care ar fi ucis-o Gheorghe Dincă, au fost consiliaţi psihologic, miercuri, de către o echipă de psihologi de la Bucureşti, potrivit primarului comunei.

Planul prin care dispar sectoarele şi judeţul Ilfov. Am putea avea
Planul prin care dispar sectoarele şi judeţul Ilfov. Am putea avea "districtul Berceni"

Bucureştiul ar putea fi împărţit în 20 de districte în loc de 6 sectoare în prezent. Iar în loc de 7 primari am putea avea doar unul.

Un edil din Dâmbovița îl acuză pe un angajat de la registrul agricol că l-ar fi bătut
Un edil din Dâmbovița îl acuză pe un angajat de la registrul agricol că l-ar fi bătut

Scandal monstru în primăria din Hulubeşti, din judeţul Dâmboviţa. Primarul îl acuză pe un angajat de la registrul agricol că l-ar fi bătut chiar în sediul instituţiei. Totul ar fi pornit din cauza unor neînţelegeri privind cadastrarea în localitate.

Robert Negoiţă, despre candidatura lui Dăncilă:
Robert Negoiţă, despre candidatura lui Dăncilă: "O glumă. Niciodată nu am să o votez"

Primarului Sectorului 3 al Capitalei, Robert Negoiţă, (PSD) consideră desemnarea premierului Viorica Dăncilă drept candidat al PSD pentru alegerile prezidenţiale drept ”o glumă neinteresantă” şi spune că niciodată, nici dacă s-ar reîncarna, nu ar vota-o.

Recomandări
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”

Limitat și strict simbolic, așa califică experții răspunsul Israelului la atacul iranian de sâmbătă. Acțiunea a vizat o bază militară de lângă Isfahan. în vecinătatea unor instalații nucleare.

Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni
Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni

Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a negat informaţiile că liderii coaliţiei, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, i-au cerut să se retragă din cursă, dar a precizat că va avea o discuţie cu aceştia, probabil luni.

Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă
Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă

Un nou episod de vreme rea, cu grindină și polei, îi pune în dificultate pe șoferi. Un bărbat și-a pierdut viața într-un accident produs în județul Sibiu.