Perchezitii DNA in Teleorman. Fostul prefect Teodor Nitulescu, suspectat de evaziune fiscala si trafic de influenta

Ultima actualizare: 30-11-2014 07:10

Procurorii DNA au descins, joi, la mai multe adrese din Teleorman, printre care si conacul fostului prefect al judetului, Teodor Nitulescu.

El este acuzat de abuz in serviciu si conflict de interese, dupa ce firme controlate de el ar fi incheiat contracte cu Spitalul din Rosiori in valoare de peste 1,9 milioane de lei. Anchetatorii sustin ca documentele au fost incheiate in mod ilegal si preferential.

Arunca cu pietre si bolovani de pamant in noi si in masina. Asa au decis sa se comporte angajatii si rudele fostului prefect Teodor Nitulescu, cand au vazut echipele de televiziune la poarta domeniului pe care demnitarul il are in satul Gresia, judetul Teleorman.

L-am vizitat dupa ce procurorii anticoruptie ii perchezitionasera resedinta. Conacul se intinde pe cateva hectare, are si o livada in fata si se afla chiar langa Asociatia Judeteana a Vanatorilor si Pescarilor Vedea, in cadrul careia ocupa functia de presedinte.

De aici probabil si atractia fostului prefect pentru cateva fonduri cinegetice din Teleorman, pe care ar fi incercat sa le preia, spun procurorii anticoruptie, facand trafic de influenta. Si tot asa ar fi determinat persoane din Directia Sanitar Veterinara Teleorman sa opreasca anumite controale la firmele sale. Si, mai arata procurorii in referatul de urmarire penala, a influentat niste angajati din Garda Financiara sa controleze anumite firme pe care dorea sa puna mana. Cel mai mare tun, sustin procurorii, l-ar fi dat in urma cu 3 ani.

Influenta fostului prefect ar fi ajuns, spun anchetatorii, pana aici la Spitalul din Rosiorii de Vede, a carui administratie la acea vreme a incheiat in mod nelegal mai multe contracte in valoare de peste 1 milion 900 de mii de lei.

Intr-o ancheta jurnalistica realizata la emisiunea Romania te iubesc, prefectul Teodor Nitulescu apare in centrul unui scandal legat de cumpararea de catre Spitalul TBC Rosiorii de Vede a unor piese de mobilier la preturi de pana la 5 ori mai mari.

"Cel mai elocvent exemplu ar fi cele 250 de scaune care am inteles ca in magazinul firmei respective sunt la 700 de mii de lei vechi, si la noi s-au vandut en gros, la 2 milioane 600. Mai sunt niste fotolii din piele, la vreo 30 de milioane bucata", a spus Valeriu Carciumaru, directorul suspendat al spitalului.

Firma de la care au fost cumparate canapelele si scaunele i-ar apartine lui Teodor Nitulescu , adica prefectului, care detine 5% din actiuni. Sotia sa este al doilea actionar si administrator. Aceste achizitii, dar si altele, de medicamente si echipamente IT, sunt investigate acum de procurorii care il acuza pe Teodor Niculescu de abuz in serviciu, evaziune fiscala si conflict de interese.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO