Fostul ministru Relu Fenechiu va afla joi decizia finala a judecatorilor. "Sunt la fel de pesimist"

Dată publicare: 28-01-2014 13:20
Dată actualizare: 31-01-2014 07:03


Fostul ministru Relu Fenechiu va afla joi decizia ...
Declaratii Relu Fenechiu, dupa amanarea sentintei...

Relu Fenechiu va afla sentinta finala joi - asta au decis marti seara judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

UPDATE 22:20 ICCJ a amanat pentru joi sentinta in dosarul Transformatorul.

Relu Fenechiu: "Sunt la fel de pesimist, pentru ca mi s-a mai intamplat ca procesul sa decurga incurajator si hotararile sa fie total inverse. Nu astept o condamnare, nu stiu ce sa spun, imi dorest o decizie corecta, atat. Era normal sa amane decizia, poate s-a gandit sa dea o pronuntare corecta si atunci o sa imi schimb parerea."

Pana miercuri la pranz, avocatii apararii mai pot depune la dosar documente care ar putea sa-i justifice lui Relu Fnechiu nevinovatia.

 

UPDATE 13:50 Relu Fenechiu s-a prezentat marti la instanta suprema pentru a participa la dezbaterile finale din dosarul "Transformatorul" si a aratat, la intrare, ca nu i s-au admis probe care demontau acuzatiile DNA, motiv pentru care si-a pierdut optimismul, si doar Dumnezeu il mai ajuta.

Relu Fenechiu le-a declarat jurnalistilor ca a fost plecat din Bucuresti, de sambata, la Iasi, unde a participat la botezul copilului lui Cristian Adomnitei, si a revenit in Capitala cu avionul.

De la inceputul anului au fost condamndati... 3 fosti membri ai guvernului, iar pe lista ar putea fi adaugat astazi si numele lui Relu Fenechiu.

Marti dimineata, inainte de afla decizia judecatorilor, fostul ministru al Transporturilor a declarat ca este pregatit pentru orice sentinta. El se confrunta cu acuzatii de coruptie care i-au adus in prima faza o condamnare la 5 ani de inchisoare. In 12 iulie 2013, Relu Fenechiu, atunci ministru al Transporturilor, a fost condamnat de instanta suprema, in dosarul "Transformatorul", la cinci ani de inchisoare cu executare si trei ani interzicerea unor drepturi, pentru complicitate la abuz in serviciu in forma calificata.

La aceeasi pedeapsa au fost condamnati fratele ministrului Transporturilor, Lucian Fenechiu, si Mihai Bogdan Damian.

Decizia a fost atacata cu recurs la Completul de cinci judecatori al instantei supreme, care va da o decizie definitiva in aceasta cauza. In urma deciziei de condamnare, Relu Fenechiu a demisionat din functia de ministru al Transporturilor.

Deputatul PNL Relu Fenechiu a fost acuzat ca prin firmele sale a vandut transformatoare si intrerupatoare uzate si vechi la preturi de produse noi catre Sucursala de intretinere si Servicii Energetice Electrice Moldova, cu complicitatea fostei conduceri a institutiei.

Potrivit rechizitoriului, prejudiciul total este de 7.529.594,1 lei si reprezinta valoarea echipamentelor necorespunzatoare achizitionate.


VIDEO PROTVPLUS.RO