Fosti sefi ai Autoritatii pentru Restituirea Proprietatilor, sub ancheta. "Dosarele astea acopera diverese rahaturi ale DNA"

30-03-2017 11:55


Ingrid Mocanu Popa iese din sediul DNA, in Bucuresti, luni, 16 martie 2015. Fosta vicepresedinta a Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor, a fost retinuta, luni, de procurorii anticoruptie, pentru abuz în serviciu, legat de retrocedari în

Fostul deputat Theodor Nicolescu si fosti sefi din ANRP au fost chemati la DNA pentru a li se prezenta invinuirile intr-un nou dosar de coruptie

Fostul deputat Theodor Nicolescu si mai multi fosti sefi din Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP) sunt chemati, joi, la Directia Nationala Anticoruptie (DNA) pentru a li se aduce la cunostinta invinuirile intr-un nou dosar de coruptie. Pana acum au fost audiati Theodor Nicolescu si Ingrid Mocanu, fost vicepresedinte al ANRP, la aceasta ora fiind audiat fostul vicepresedinte al ANRP Mihnea Remus Iuoras.

Noul dosar vizeaza supraevaluarea unui teren de 1.250 de metri patrati aflat in zona Bulevardului Camil Ressu din Capitala, potrivit unor surse judiciare.

Terenul ar fi fost evaluat la 2,6 milioane de euro, de trei ori mai mult decat valoarea reala.

La iesirea de la audieri, Ingrid Mocanu, fost vicepresedinte al ANRP, a declarat ca este acuzata de abuz in serviciu in legatura cu supraevaluarea unui teren din Capitala.

"Dosarele acestea au ajuns modalitati de a acoperi diverse rahaturi pe care le face DNA. Eu m-am saturat sa merg in instanta si sa explic ca nu am luat niciun leu, niciodata, ca nu cunosc pe nimeni dintre cei carora le-am dat despagubiri. M-am saturat. O sa fac plangeri penale si sesizari procurorilor care nu inteleg sa isi faca treaba asa cum scrie in lege", a spus Ingrid Mocanu.

La DNA urmeaza sa vina si alti membri ai Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despagubirilor, din cadrul Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP), pentru a li se aduce la cunostinta invinuirile in noul dosar, potrivit unor surse judiciare.

Fostul deputat PNL Theodor Nicolescu si fostul vicepresedinte al ANRP Mihnea Remus Iuoras mai sunt judecati pentru abuz in serviciu si in dosarul ANRP privind despagubirea ilegala a omului de afaceri Horia Simu.

Pe 25 august 2015, omul de afaceri Horia Simu, fostii deputati Marko Attila si Theodor Nicolescu au fost trimisi in judecata, alaturi de alte cinci persoane, in dosarul privind despagubirea ilegala aprobata de ANRP pentru un teren de peste 97.000 metri patrati, la un pret supraevaluat cu 70 milioane de euro.

Pe langa acestia, mai sunt judecati, sub acuzatia de abuz in serviciu, Ingrid Zaarour, fost presedinte al ANRP, si Mihnea Remus Iuoras, fost vicepresedinte al institutiei, fostii membri ai Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despagubirilor din ANRP Constantin Zaharia Lefter si Ionela Mihaela Nicolescu (fosta Barbulescu), dar si expertul evaluator Alexandru Florin Hanu.

Potrivit DNA, in 28 februarie 2008, Ingrid Zaarour, Mihnea Iuoras, Theodor Nicolescu, Constantin Zaharia Lefter, Marko Attila si Mihaela Nicolescu, membri ai Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despagubirilor, desi aveau atributia exclusiva de a analiza si de a stabili cuantumul final al despagubirilor pe baza unui raport de evaluare care sa foloseasca, pentru stabilirea valorii de piata, tranzactii de vanzare-cumparare efective, au hotarat acordarea despagubirilor unui cesionar de drepturi litigioase, dupa un raport de evaluare intocmit de Alexandru Hanu, bazat exclusiv pe oferte de vanzare publicate online, ceea ce a condus la supraevaluarea cu aproape 50 la suta a unui teren in suprafata de 97.509 metri patrati.

Sursa: News.ro

VIDEO PROTVPLUS.RO