Fosti sefi ai Autoritatii pentru Restituirea Proprietatilor, sub ancheta. "Dosarele astea acopera diverese rahaturi ale DNA"

Ingrid Mocanu Popa iese din sediul DNA, in Bucuresti, luni, 16 martie 2015. Fosta vicepresedinta a Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor, a fost retinuta, luni, de procurorii anticoruptie, pentru abuz în serviciu, legat de retrocedari în

Fostul deputat Theodor Nicolescu si fosti sefi din ANRP au fost chemati la DNA pentru a li se prezenta invinuirile intr-un nou dosar de coruptie

Fostul deputat Theodor Nicolescu si mai multi fosti sefi din Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP) sunt chemati, joi, la Directia Nationala Anticoruptie (DNA) pentru a li se aduce la cunostinta invinuirile intr-un nou dosar de coruptie. Pana acum au fost audiati Theodor Nicolescu si Ingrid Mocanu, fost vicepresedinte al ANRP, la aceasta ora fiind audiat fostul vicepresedinte al ANRP Mihnea Remus Iuoras.

Noul dosar vizeaza supraevaluarea unui teren de 1.250 de metri patrati aflat in zona Bulevardului Camil Ressu din Capitala, potrivit unor surse judiciare.

Terenul ar fi fost evaluat la 2,6 milioane de euro, de trei ori mai mult decat valoarea reala.

La iesirea de la audieri, Ingrid Mocanu, fost vicepresedinte al ANRP, a declarat ca este acuzata de abuz in serviciu in legatura cu supraevaluarea unui teren din Capitala.

Citește și
Mircea Basescu la DNA
Mircea Basescu va ramane in spatele gratiilor de Pasti. Tribunalul a respins definitiv cererea de eliberare conditionata
De ce Rusia va pierde în războiul din Ucraina. Un expert chinez în geopolitică explică care sunt cei patru factori principali

"Dosarele acestea au ajuns modalitati de a acoperi diverse rahaturi pe care le face DNA. Eu m-am saturat sa merg in instanta si sa explic ca nu am luat niciun leu, niciodata, ca nu cunosc pe nimeni dintre cei carora le-am dat despagubiri. M-am saturat. O sa fac plangeri penale si sesizari procurorilor care nu inteleg sa isi faca treaba asa cum scrie in lege", a spus Ingrid Mocanu.

La DNA urmeaza sa vina si alti membri ai Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despagubirilor, din cadrul Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP), pentru a li se aduce la cunostinta invinuirile in noul dosar, potrivit unor surse judiciare.

Fostul deputat PNL Theodor Nicolescu si fostul vicepresedinte al ANRP Mihnea Remus Iuoras mai sunt judecati pentru abuz in serviciu si in dosarul ANRP privind despagubirea ilegala a omului de afaceri Horia Simu.

Pe 25 august 2015, omul de afaceri Horia Simu, fostii deputati Marko Attila si Theodor Nicolescu au fost trimisi in judecata, alaturi de alte cinci persoane, in dosarul privind despagubirea ilegala aprobata de ANRP pentru un teren de peste 97.000 metri patrati, la un pret supraevaluat cu 70 milioane de euro.

Pe langa acestia, mai sunt judecati, sub acuzatia de abuz in serviciu, Ingrid Zaarour, fost presedinte al ANRP, si Mihnea Remus Iuoras, fost vicepresedinte al institutiei, fostii membri ai Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despagubirilor din ANRP Constantin Zaharia Lefter si Ionela Mihaela Nicolescu (fosta Barbulescu), dar si expertul evaluator Alexandru Florin Hanu.

Potrivit DNA, in 28 februarie 2008, Ingrid Zaarour, Mihnea Iuoras, Theodor Nicolescu, Constantin Zaharia Lefter, Marko Attila si Mihaela Nicolescu, membri ai Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despagubirilor, desi aveau atributia exclusiva de a analiza si de a stabili cuantumul final al despagubirilor pe baza unui raport de evaluare care sa foloseasca, pentru stabilirea valorii de piata, tranzactii de vanzare-cumparare efective, au hotarat acordarea despagubirilor unui cesionar de drepturi litigioase, dupa un raport de evaluare intocmit de Alexandru Hanu, bazat exclusiv pe oferte de vanzare publicate online, ceea ce a condus la supraevaluarea cu aproape 50 la suta a unui teren in suprafata de 97.509 metri patrati.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
Klaus Iohannis, reactie dupa evaluarea ministrului Justitiei la DNA si PICCJ:
Klaus Iohannis, reactie dupa evaluarea ministrului Justitiei la DNA si PICCJ: "Eu sunt foarte multumit de activitatea lor"

Discursul ministrului Justitiei in legatura cu evaluarea facuta procurorului general al Romaniei si a procurorului sef DNA a fost urmat de o reactie a presedintelui Romaniei, Klaus Johannis.

Mircea Basescu va ramane in spatele gratiilor de Pasti. Tribunalul a respins definitiv cererea de eliberare conditionata
Mircea Basescu va ramane in spatele gratiilor de Pasti. Tribunalul a respins definitiv cererea de eliberare conditionata

Mircea Basescu ramane in penitenciar, Tribunalul Constanta i-a respins definitiv cererea de eliberare conditionata.

Kovesi, inclusa de Le Monde pe lista
Kovesi, inclusa de Le Monde pe lista "Generatiei in ascensiune a UE", alaturi de lideri importanti din Europa

 Jurnalistii Le Monde au realizat cu ocazia aniversarii a sase decenii de la semnarea Tratului de la Roma o lista a acelor europeni care fac parte din ”generatia in ascensiune” a UE.

Judecatorii Instantei Supreme au cerut DNA sa spuna ce legi sau ordonante a incalcat Gabriel Oprea in dosarul
Judecatorii Instantei Supreme au cerut DNA sa spuna ce legi sau ordonante a incalcat Gabriel Oprea in dosarul "Limuzina"

Judecatorii Instantei Supreme au cerut astazi DNA sa spuna ce legi sau ordonante de urgenta a incalcat fostul ministru Gabriel Oprea in scandalul fondurilor operative ce ar fi fost deturnate de sefii serviciului secret din Ministerul de Interne.

Recomandări
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”

Limitat și strict simbolic, așa califică experții răspunsul Israelului la atacul iranian de sâmbătă. Acțiunea a vizat o bază militară de lângă Isfahan. în vecinătatea unor instalații nucleare.

Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni
Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni

Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a negat informaţiile că liderii coaliţiei, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, i-au cerut să se retragă din cursă, dar a precizat că va avea o discuţie cu aceştia, probabil luni.

Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă
Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă

Un nou episod de vreme rea, cu grindină și polei, îi pune în dificultate pe șoferi. Un bărbat și-a pierdut viața într-un accident produs în județul Sibiu.