Fosta sefa a DIICOT, Alina Bica, ramane in arest preventiv. Decizia ICCJ NU este definitiva

Ultima actualizare: 21-12-2014 07:29
Alina Bica

Fosta sefa a DIICOT, Alina Bica, si alti patru inculpati din dosarul despagubirilor pentru un teren supraevaluat raman in arest, potrivit unei decizii luate, joi dimineata, de instanta suprema.

Conform deciziei luate de instanta, in arest preventiv raman si fostul vicepresedinte al ANAF Dragos George Bogdan, Lacramioara Alexandru, expertul evaluator Emil Nutiu si Crinuta Dumitrean, fost presedinte al ANRP.

Prin aceeasi hotarare, este mentinut controlul judiciar fata de alti patru inculpati din dosar, respectiv fostul vicepresedinte al ANRP Sergiu Ionut Diacomatu, deputatul Catalin Florin Teodorescu, Oana Vasilescu, fost sef de birou la Ministerul Justitiei, si omul de afaceri Stelian Gheorghe.

Instanta suprema a mai decis ca la 6 ianuarie sa fie verificate masurile preventive dispuse fata de toti inculpatii din dosar, dupa ce acestia au fost trimisi in judecata de Directia Nationala Anticoruptie (DNA).

Decizia luata joi de Inalta Curte de Casatie si Justitie nu este definitiva si poate fi contestata la aceeasi instanta.

In dosarul despagubirilor pentru un teren supraevaluat va fi judecat si fostul presedinte al ANRP Remus Baciu, aflat in inchisoare in urma unei condamnari intr-un alt caz de coruptie.

Alina Bica, Dragos George Bogdan, Lacramioara Alexandru, Crinuta Dumitrean, Sergiu Ionut Diacomatu, Catalin Florin Teodorescu, Oana Vasilescu si Remus Baciu sunt acuzati de abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, dupa ce Comisia Centrala pentru Stabilirea Despagubirilor din cadrul Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP) i-a aprobat omului de afaceri Stelian Gheorghe, in 2011, despagubiri pentru un teren de 13 hectare supraevaluat cu peste 62 de milioane de euro.

Gheorghe Stelian si Emil Nutiu vor fi judecati pentru complicitate la abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO