Se simte în aer apropierea Crăciunului, iar cei care au lăsat pentru weekend listele de cumpărături au aglomerat piețele și magazinele.

Fiecare a vrut să se asigure că va avea pe masa de sărbătoare aperitive ca în satele bunicilor, friptură și vin, cozonac de-ajuns pentru toți musafirii și cadouri pentru cei dragi.

Unele centre comerciale și-au prelungit programul, special pentru acest val de clienți.

La ora 13, în Piața Obor n-aveai loc să arunci un ac. Oriunde priveai, cumpărătorii se targuiau pentru cea mai bună bucată de carne.

Femeie: „Am cumpărat un kilogram și jumătate de pulpă de porc. Cred că o să fac ceva friptură din ea că pentru sarmale o să iau niște carne tocată.”

Femeie: „Eu am cumpărat ceafă pentru că o toc și o fac sarmale, deci nu iau carne tocată și nici pulpă că e prea seacă. Ceafă este împănată.”

Cei care nu au însă răbdare să condimenteze, să pună la macerat și apoi să gătească bucățile de carneau cumpărat direct de la negustori, în funcție de preferințe: caltaboș, tobă, lebăr sau cârnați.

Bărbat: „Cumpăr și eu ce se poate, domnișoară. S-a putut o bucată de șuncă, cum scrie pe ea, afumată și cu usturoi.”

Forfotă mare a fost încă de dimineață și în hipermarketuri.

Cei care nu au avut timp să ia daruri pentru cei dragi, au dat năvală la târgurile de Crăciun din mall-uri sau piețe pentru maratoane de cumpărături.

Programul hipermarketurilor de Crăciun

 

Dacă nu ați ajuns încă la cumpărături, nu disperați.

Mai sunt două zile întregi în care hipermarketurile din toată țară își țin porțile larg deschise pentru cumpărători de dimineață până târziu în noapte.

De exemplu, duminică și luni majoritatea magazinelor își încep programul din zorii zilei, de la ora 7 sau 7 și jumătate dimineața și se închid, în unele cazuri, abia la miezul nopții sau la ora 23.00.

În Ajun, magazinele au program mai scurt. Vor fi deschise tot de la ora 7 - 7.30 dimineața, însă se vor închide mai devreme începând, în unele cazuri, cu ora 18 sau 19, iar în alte cazuri cu ora 21.

De Crăciun, toate magazinele din țară vor fi închise, iar dacă ați rămas din greșeală fără pâine puteți face din nou cumpărături pe 26 decembrie, în a doua zi de Crăciun, când magazinele au din nou program redus.

22 - 23 decembrie

Auchan: 08:00 - 24:00
Carrefour: 08:00 - 23:00
Kaufland: 07:00 - 23:30

24 decembrie

Auchan: 08:00 - 18:00
Carrefour: 08:00 - 18:00
Kaufland: 07:00 - 18:30
Mega Image: 07:00 - 21:00

25 decembrie

Auchan: Închis
Carrefour: Închis
Kaufland: Închis
Mega Image: Închis