Focuri de armă în Călărași. Un scandal din cauza alcoolului s-a încheiat cu 18 arestări


Ultimul update: Miercuri 06 Noiembrie 2019 15:02
Data publicarii: Miercuri 06 Noiembrie 2019 14:58
Categorie: Stiri actuale
politie

Un scandal în care au fost implicate mai multe persoane dintr-o localitate din Călăraşi s-a soldat cu reţinerea a 18 persoane, ulterior arestate preventiv.

Poliţiştii au tras nouă focuri de armă în plan vertical pentru a-i putea linişti pe cei care erau implicaţi în incident, precizează, miercuri, IPJ Călăraşi.

Conform sursei citate, în timpul desfăşurării evenimentului, un poliţist a fost rănit cu pietre în zona picioarelor, fiindu-i acordate îngrijiri medicale.

Scandalul a pornit, pe fondul consumului de alcool, de la neînţelegeri privind proprietatea unui imobil. Incidentul a avut loc pe 31 octombrie.

"Urmare a imaginilor apărute în spaţiul public cu privire la evenimentul petrecut pe raza comunei Săruleşti, judeţul Călăraşi, facem următoarele precizări: la data de 31 octombrie a.c., în jurul orei 8,30, poliţiştii din cadrul Secţiei 8 Poliţie Rurală Tămădău Mare au fost sesizaţi prin apel 112 cu privire la faptul că în satul Săruleşti Gară, judeţul Călăraşi, este un scandal în desfăşurare între mai multe persoane", se arată într-un comunicat remis de IPJ Călăraşi.

Pentru aplanarea conflictului au intervenit poliţişti, mascaţi şi jandarmi.

"Imediat, la faţa locului au intervenit poliţiştii aflaţi în serviciu la Secţia 8 Poliţie Rurală Tămădău Mare pentru aplanarea conflictului, concomitent, pentru restabilirea ordinii şi liniştii publice au fost direcţionate forţe suplimentare de la poliţiile limitrofe, luptătorii din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale, precum şi jandarmi din cadrul IJJ Călăraşi, care s-au deplasat la faţa locului, au identificat persoanele implicate şi au procedat la efectuarea de cercetări cu privire la faptele săvârşite. Pentru dispersarea grupurilor de persoane, poliţiştii au tras, în plan vertical, 9 focuri de armă, fără a fi rănite persoane sau provocate distrugeri", precizează IPJ Călăraşi.

După administrarea probatoriului, în cauză a fost dispusă măsura reţinerii pe o perioadă de 24 de ore faţă de 18 persoane implicate, ulterior, faţă de aceştia, Parchetul de pe lângă Judecătoria Lehliu Gara a dispus măsura preventivă a controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de încăierare, tulburarea ordinii şi liniştii publice şi lovirea sau alte violenţe.

IPJ Călăraşi mai anunţă că poliţiştii monitorizează în continuare, cu forţe suplimentare, situaţia din comuna Săruleşti.

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO