Florin Busuioc, adus în București cu un elicopter după infarct. Echipa medicală care s-a ocupat de el

07-11-2018 18:57

Colegul nostru şi îndrăgitul prezentator de la rubrica meteo, actorul Florin Busuioc, a fost adus în Bucureşti miercuri după amiază, la Institutul de Boli Cardiovasculare, CC Iliescu.

Busu a suferit marți seară un infarct la finalul unui spectacol de teatru pe care îl susţinea la Craiova. A fost operat de urgenţă de o echipă de medici de la clinica de cardiologie din oraş, iar miercuri un elicopter SMURD l-a transferat în Capitală.

Marți seara, actorul Florin Busuioc a fost aplaudat la finalul piesei, jucată pe scena Filarmonicii Olteniei. Însă la un moment i s-a făcut rău şi a ieşit să ia o gură de aer. Pentru că nu îşi revenea colegii lui au cerut ajutor la 112.

În scurt timp, Busu a ajuns la Spitalul Judeţean Craiova, unde a fost resuscitat şi stabilizat.

Cristina Geormăneanu, purtător de cuvânt SCJU Craiova: "Medicii au decis că actorul are nevoie de montarea unui stent şi au mers cu el în sala de operaţie."

Echipa de medici care s-a ocupat de Florin Busuioc a fost formată din Paul Trașcă - medic primar cu competenţă în cardiologie intervenţională, Eugen Țieranu, de loc din Craiova acum rezident în anul cinci la spitalul Fundeni din Capitală şi Emilia Goanță medic specialist în electrofiziologie.

Florin Busuioc a rămas internat la clinica de Terapie Intensivă a spitalului din Craiova până în această după-amiază, când a fost preluat de un elicopter şi transportat la Bucureşti.

Actorul se află acum la terapie intensivă la Insititul de boli cardiovasculare CC Iliescu. După operaţia de marți seara, starea lui stabilă.

A ajuns în Capitală cu un elicopter SMURD iar zborul a descurs fără probleme.

Medicii de la institut i-au făcut o primă evaluare şi spun că următoarele ore sunt importante pentru evoluţia stării de sănătate. Marți lui Florin Busuioc i se vor face analize suplimentare

ÎI dorim sănătate colegului nostru Busu şi îl aşteptam la post.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!


VIDEO PROTVPLUS.RO