Filmul jafului din bancomate. Polițiștii încearcă să afle acum ce explozibil au folosit tâlharii

Ultima actualizare: 09-09-2020 20:01

Poliţiştii au refăcut filmul atacului din Otopeni, unde două bancomate au fost aruncate în aer. Deocamdată, anchetatorii susţin că au câteva piste şi chiar un cerc de suspecţi.

Potrivit autorităţilor, hoţii care purtau măşti medicale şi pelerine verzi au folosit un dispozitiv exploziv artizanal. Cinci atacuri similare au avut loc, de la începutul anului şi până acum.

Mai puţin de cinci minute a durat atacul. Cele două bancomate aruncate în aer erau instalate la parterul unui bloc din Otopeni. Hoţii - cel puţin trei la număr - au dispărut rapid cu o maşină care fusese furată din Capitală şi pe care ulterior au abandonat-o şi au incendiat-o. Cazul a fost preluat de direcţia de investigaţii criminale din IGPR.

Anchetatorii au pus cap la cap toate informaţiile strânse la faţa locului şi au vizionat imaginile surprinse de camerele de supraveghere care au surprins, ce-i drept, nu foarte clar, cele două deflagraţii, care au răsunat la 10 secunde distanţă. Dispozitivul folosit de tâlhari este accesibil cu minime cunoştinţe tehnice.

Comisar-șef Cristian Gheorghe, Direcția Investigații Criminale: „Este un dispozitiv artizanal, a fost destul de bine confecţionat. este un mod de operare folosit afară. Pizza slide i se spune. Dispozitivul, dacă e să mă întrebaţi pe mine, a fost făcut bine”.

O miză extrem de importantă în rezolvarea acestui caz rămâne natura explozibilului folosit de atacatori pentru a arunca în aer cele două bancomate. Deocamdată au cerut ajutorul experţilor de la Institutul de Criminalistică pentru a afla dacă au avut de-a face cu un explozibil civil sau unul militar. Ipoteză pe care deocamdată o exclud, pentru că într-o asemenea situaţie explozia ar fi fost mult mai puternică şi pagubele mult mai însemnate.


Hoții nu au golit decât un bancomat


Până acum, au fost audiaţi mai mulţi martori. Hoţii au fost surprinşi şi ei de camerele de supraveghere, însă, susţin anchetatorii, aveau feţele acoperite.

Comisar-șef Cristian Gheorghe, Direcția Investigații Criminale: „Există un cerc de suspecţi în cazul aceasta. Aveau fețele acoperite, nu aş putea să spun sută la sută, dar aveau măşti de acestea folosite de populaţie, pentru uz medical”.

O dată cu cercetarea la faţa locului, anchetatorii au descoperit că, deşi au aruncat în aer ambele bancomate, hoţii nu l-au golit decât pe primul, apoi au dispărut fără să se atingă şi de cel de-al doilea. Deocamdată nu este cunoscută valoarea pagubei, se aşteaptă ca banca să îşi facă propriile evaluări şi apoi să spună oficial câţi bani a pierdut.

Se estimează însă că hoţii au furat zeci de mii de lei.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO