Filmul incidentului șocant în care un tânăr de 23 de ani și-a înjunghiat părinții

15-10-2019 17:15

Un tânăr de 23 de ani din Balta Doamnei, judeţul Prahova, cunoscut cu afecţiuni psihice, şi-a atacat prinţii şi i-a înjunghiat!

A fugit apoi, însă după câteva ore s-a predat. Nu este prima ieşire violentă a bărbatului, spun cunoscuţii. Îşi terorizează atât fraţii mai mici, cât şi vecinii, mai ales că refuză vehement să urmeze tratamentul stabilit de medici.

Acum, bărbatul este internat la Spitalul de Neuropsihiatrie Voila, iar magistraţii trebuie să decidă dacă îi mai permit să se întoarcă acasă sau nu.

Abia se aşezaseră la masă când tânărul a avut o reacţie violentă, povesteşte mama lui. S-a înfuriat cumplit pentru că nu a găsit şi o bucată de carne în mâncare.

Mama agresorului: ”Mi-a spart castronu, farfuria, castron d-ăla mare, a luat cuțitul”.

Imediat după atac, tânărul a plecat de acasă. Însă câteva zeci de minute mai tarsiu a cerut ajutorul viceprimarului, spunând că vrea să se predea. Între timp o ambulanţă i-a dus la spital pe răniţi.

Violeta Tănase, medic primar UPU SJU Ploieşti: ”Bărbatul în vârstă de 54 de ani prezenta o plagă la nivelul toracelui posterior deasupra omoplatului stâng. A necesitat internare”.

Alina Persinariu, purtătorul de cuvânt al IJP Prahova: ”În cauză, a fost deschis un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de violenţă în familie”.

Localnicii spun că bărbatul a mai făcut victime şi în trecut: şi-a lovit un consătean cu lopata în cap, iar cu ceva ani în urmă şi-a bătut fratele mai mic într-un acces de furie. De fiecare dată a stat o vreme la psihiatrie şi apoi a fost externat, cu indicaţia de a urma tratamentul acasă.

Florn Păun, viceprimar Balta Doamnei: ”Din păcate nu putem urmări 24 din 24 cazul dacă îşi ia tratamentul sau nu”.

Roxana Limbosanu, vecina: ”E pericol, pericol şi pentru ăia mici ai lor şi pentru toţi şi vecini şi…şi face rău. Nu pot să te bagi în card cu el că da cu piatra sparge geamurile e foarte periculos”.

Expertiza psihiatrică va stabili dacă bărbatul avea discernământ în momentul atacului, iar magistraţii vor decide dacă e cazul să fie arestat sau internat forţat.

Cazul este cercetat acum şi de direcţia pentru protecţia copilului Prahova, care trebuie să stabilească dacă fraţii tânărului sunt sau nu în siguranţă În preajma lui.


VIDEO PROTVPLUS.RO