Filmul evenimentelor din avionul Blue Air care a aterizat de urgenţă. ANIMAŢIE GRAFICĂ


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Miercuri 31 Octombrie 2018 18:04
Categorie: Stiri actuale

Experienţa greu de uitat pentru cei 175 de pasageri ai unei aeronave Blue Air. Oamenii au plecat de la Cluj Napoca, înspre Dublin, dar au făcut o escală neprevăzută la Bratislava.

Chiar în timpul zborului, aeronava s-ar fi depresurizat, şi s-a simţit miros de fum, potrivit martorilor. Imediat, au căzut măştile de oxigen, aşa că o parte dintre călători s-au speriat îngrozitor, şi au început să ţipe. Piloţii au aterizat de urgenţă în Slovacia.

"Vlad, eşti ok, mamă? Eşti ok, mami? Respiră, respiră, iubire, respiră!"

„E un copil care nu primeşte aer. Ce se întâmplă?! Nu primeşte aer, nu primeşte!"

"Puneţi-i mască pe faţă şi respiră. Să nu cadă masca!"

Călătoria a luat o turnură dramatică, potrivit pasagerilor. La 10 şi 10, aeronava a decolat în siguranţă de pe aeroportul din Cluj. Aproape o oră mai târziu, în timpul zborului, situaţia a luat o turnură dramatică. Pasagerii susţin că au simţit miros de fum, iar măştile de oxigen au căzut imediat peste ei.

De teamă, unii au început să ţipe şi chiar să plângă. Adulţii s-au speriat şi pentru că alături de ei erau copii, care nu ştiau cum să respire cu ajutorul măştilor de salvare. Aeronava era deasupra Slovaciei la 11 mii de metri altitudine şi zbura cu aproape 800 de kilometri pe ora când a fost făcut anunţul:

Pilot: "Blue Messenger, coborâm la 6 mii de picioare altitudine şi aşteptăm indicaţiile dumneavoastră.”

În doar 9 minute, piloţii au redus viteza şi au coborât la 3.300 de metri, unde este suficient oxigen.

"Situaţia este sub control. Bine? Trebuie doar să respirăm prin mască până primim mai departe alte instrucţiuni."

În tot acest timp, comandantul a ţinut în permanenţă legătura cu turnul de control. Avionul a aterizat în siguranţă în Bratislava. În timp ce coborau, unii pasageri şi-au deschis telefoanele şi le-au scris celor dragi.

"Am crezut că murim. Era difuzorul pornit şi a strigat căpitanul, cum ar suna SOS. Eu aproape dormeam şi au căzut măştile. Erau copii mici, nu aveau aer, în spatele meu, nu ştiau să tragă pe mască."

Reprezentanţii companiei Blue Air susţin că decizia comandantului a fost luată "în urma activării unor senzori la bordul avionului, care au indicat o posibilă depresurizare a cabinei". După aterizare, experţii au preluat aeronava pentru verificări tehnice.

Între timp, cei de la Blue Air au trimis un alt avion din Bucureşti la Bratislava. Aeronava i-a preluat pe pasageri şi i-a dus în siguranţă la destinaţie - în capitala Irlandei, la Dublin.

ANIMAŢIE GRAFICĂ: Filmul

Un avion Blue Air s-a întors de urgență pe Aeroportul Otopeni
Motorul aeronavei Blue Air, avariat de o pasăre: „Am intrat într-un şoc”
Experiența trăită de pasagerii aflați în aeronava Blue Air:
VIDEO PROTVPLUS.RO