"Fiara din Balcani” iese din cuşcă. Criminalul Passaris va fi scos din închisoare


Ultimul update: Luni 25 Noiembrie 2019 14:03
Data publicarii: Luni 25 Noiembrie 2019 10:21
Categorie: Stiri actuale

Unul dintre cei mai sângeroși criminali pe care i-a cunoscut România, grecul Kostantin Passaris, ar putea să fie extrădat.

Supranumit „Fiara din Balcani”, Passaris a fost condamnat la închisoare pe viață în anul 2003, după ce în anul 2001 a ucis doi angajați ai unui magazin de amanet din centrul Bucureștiului.

Konstantinos Passaris a fost transferat în anul 2009 în mare secret de la Craiova la penitenciarul de maximă siguranță din Gherla, autorităţile române temându-se de o evadare.

Statul grec a cerut anul acesta României extrădarea lui Passaris. Acum 10 ani, chiar Passaris a cerut extrădarea, dar cererea lui de transfer în țara natală a fost respinsă de autoritățile elene, care au declarat că Passaris poate face o nouă cerere după executarea parțială a pedepsei în România, asta după ce Grecia făcuse deja o cerere de extrădare din România, dar extrădarea a fost amânată.

Conform unor surse din anchetă, un judecător din Gherla a admis cererea de extrădare a lui Passaris, la aproape două decenii de când a fost încarcerat în România.

A fost prins de polițiștii din România după o anchetă fără precedent în România în anii 2000. Venea din Grecia cu un trecut tumultos, după mai multe crime. A reușit să scape de polițiști de mai multe ori, iar după ce a fost încarcerat, s-a prefăcut că este bolnav și a evadat dintr-un spital, împușcând doi polițiști din Grecia.

După un timp, polițiștii au trimis după el 50 de luptători de elită și chiar și atunci acesta a reușit să fugă.

Polițiștii români au reușit să îl prindă într-un apartament din București. A fost o intervenție contracronometru, deoarece mai lipseau câteva momente până când criminalul ar fi pus mâna pe un pistol pentru a-i ataca pe polițiștii români.

Passaris a fost dus la Poliția Capitalei, în fostul sediu, care acum este în renovare. Sunt momente istorice, pe care polițiștii și le amintesc din acele zile, mai ales că în momentul reținerii, Passaris a încercat să se opună și i-a scuipat.

Nu a contat, pentru că acesta a ajuns după gratii. La aproape 20 de ani de atunci, acesta ar putea să plece din România și să meargă în Grecia, unde să plătească pentru ce a făcut acolo.

Deocamdată nu au fost făcute publice informații despre modul sau momentul în care acesta va fi extrădat. Va fi cel mai probabil un transfer foarte bine pus la punct, având în vedere trecutul său.

Passari a spus în urmă cu câțiva ani, într-un interviu, că nu vrea să plece din România până nu evadează din închisoarea de aici și împușcă doi polițiști.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Politia Capitalei, la bilant: 90% din cazurile de crima au fost solutionate
Passaris, transferat de teama unei evadari
Paul Popa, mana dreapta a criminalului Passsaris, adus incatusat in tara!
VIDEO PROTVPLUS.RO