Fabrica din Alba-Iulia încă arde. De 48 de ore, pompierii încă intervin pentru stingerea focului

Dată publicare: 04-02-2019 12:38
Dată actualizare: 04-02-2019 13:38


De mai bine de 48 de ore pompierii din Alba-Iulia intervin pentru lichidarea incendiului care a mistuit fabrica de condimente de lângă oraş.

Militarii au acţionat toată noaptea pentru a stinge focarele şi vor rămâne şi luni toată ziua pe platformă. S-au prăbuşit pereţii construcţiei şi în multe zone focul arde mocnit.

Cu ajutorul unui utilaj greu, pompierii au decopertat bucăţile de tablă, însă focul s-a reaprins dedesubt. Pagubele se ridică la zeci de milioane de euro.

De la înălţime se observă amploarea dezastrului. Bucăţi de tablă şi elemente de construcţie prăbuşite şi din loc în loc focare care se reaprind. 32 de pompieri încă intervin pentru stingerea focarelor.

”Intervenim cu 5 autospeciale de lucru cu apă şi spumă, o autoscară mecanică, patru motopompe pe care le folosim la alimentarea autospecialeI în râul Ampoi şi un contanier de căutare, salvare”, a declarat Ovidiu Costea, prim-adjunct ISU Alba.

Pagubele se ridică la zeci de milioane de euro.

Erau flăcările foarte mari şi am plecat. Flăcări mari şi bubuiau şi ceva se bufnea. Păcat de investiţiile acestea extraordinare, păcat şi pentru Alba", a spus un localnic.

O comisie de anchetă va analiza toate probele video, pozele, dar şi declaraţiile primilor militari sosiţi la faţa locului pentru a stabili cauza incendiului. Reprezentaţii firmei susţin că nu vor renunţa la activităţile de producţie din România şi că vor asigura măsuri de protecţie pentru cei aproape 250 de angajaţi.

Fabrica de condimente avea toate avizele necesare de funcţionare, iar ultimul control la unitatea de lângă Alba Iulia a fost făcut în septembrie.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!


VIDEO PROTVPLUS.RO