O explozie puternica a distrus 25 de locuinte in Galati. Un barbat, ranit grav de usa apartamentului

Ultima actualizare: 09-12-2013 06:48

Explozie teribila vineri dimineata, intr-un cartier de la periferia Galatiului! Un bloc de garsoniere a fost cutremurat de o deflagratie in urma careia au fost afectate 25 de locuinte.

Doi barbati au fost raniti: unul de 45 de ani, care a suferit arsuri de gradul unu pe fata si pe maini, si unul de 46 de ani, care este acum in sala de operatie.

"A sarit patul in sus cu mine, am zis ca-i sfarsitul lumii. Si la patru sunt usi sarite, dar in coltul blocului", spune o femeie.

Ingroziti, oamenii si-au luat copiii in brate si au fugit pe scari. Suflul exploziei a fost atat de puternic incat a afectat si apartamentele de la scarile de bloc invecinate.

Geamurile ferestrelor de vizavi sunt sparte, dar deflagratia s-a intamplat aici, in aceasta camera, din cate spun pompierii, din cauza unei instalatii improvizate la care era atasata o butelie.

Barbatul in a carui garsoniera s-a produs deflagratia are 45 de ani si s-a ales cu arsuri grave. L-a salvat un vecin care i-a acordat primul ajutor, pana la venirea medicilor.

Un alt barbat, care locuia in garsoniera aflata fata in fata cu locuinta unde s-a produs explozia a fost lovit in spate de usa apartamentului. Medicii spun ca, din primele investigatii, are splina rupta si cateva coaste fisurate.

La aceasta ora, autoritatile au adus deja primele locuinte modulare, pentru locatarii care nu vor avea unde sa doarma la noapte. Conform primelor estimari, in cele 25 de garsoniere stateau, cu sau fara forme legale, aproape 50 de persoane.

 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO