Animatie grafica StirileProTV. Cum s-a produs explozia in urma careia o fetita de opt ani a murit

×
Codul embed a fost copiat

Tragedie intr-un bloc din Pitesti: o fetita si-a pierdut viata duminica dimineata, intr-o explozie cumplita, urmata de un incendiu. Bunica ei incerca sa umple niste baloane cu gaz, folosind o instalatie improvizata, montata pe masina de gatit.

UPDATE 19:00 Garsoniera a sarit in aer si copila a fost spulberata de suflul exploziei. Peste 200 de persoane au fost evacuate, iar 12 au avut nevoie de ingrijiri medicale. Pompierii au spart usile catorva apartamente, ca sa-i poata salva pe locatari.

Cu mare greutate, femeia de 53 de ani in apartamentul careia s-a produs explozia a reusit sa coboare de la etajul patru. Abia mai avea putere sa vorbeasca despre nepoata ei aflata sus, la ultimul etaj, in garsoniera cuprinsa de flacari. Fetita de 8 ani pe care pompierii au gasit-o strivita de suflul exploziei.

Potrivit pompierilor, femeia umplea baloane direct de la aragaz cand, la un moment dat, s-a produs o explozie urmata de un incendiu.

In acel moment in casa mai erau fetita de 8 ani, care statea pe un pat, si fratele ei vitreg de 7 ani aflat la baie.

Citește și
raniti explozie Targoviste
Cinci muncitori au fost raniti, in urma unei explozii la un combinat din Targoviste
Lovitură pentru Serghei Șoigu. În Rusia e scandal uriaș, a fost arestată o a treia persoană anchetată în dosarul viceministrului rus al Apărării

O alta fetita, de 9 ani, verisoara celor doi, se afla la niste vecini, intr-un apartament alaturat. A coborat impreuna cu celialti locatari, cand blocul s-a umplut de fum. Abia tinuta de o vecina striga, disperata, dupa verisoara ei.

Fetita moarta in explozie fusese infiata de baiatul femeii. Vecinii spun ca au reclamat-o in mai multe randuri, la primarie, pentru ca folosea o instalatie improvizata pentru a umfla baloane dar, in urma unui control, nu s-a descoperit nimic.

Cand a auzit ce s-a intamplat, unchiul fetitei a cazut din picioare.

Cinci ambulante, patru autospeciale si mai multe masini de politie au ajuns la locul deflagratiei. Peste 200 de persoane au fost evacuate de teama altei explozii. 12 dintre ele, printre care si doi copii, au avut nevoie de ingrijiri medicale.

O femeie si-a smuls copiii din pat si au iesit cu totii afara, desculti si dezbracati.

Pompierii au rugat locatarii sa dea la o parte masinile parcate pentru a face loc autospecialele.

Cand au intrat in casa, chiar si pompierii s-au ingrozit. Suflul exploziei nu a lasat nimic neatins.

Femeia din cauza careia s-a produs explozia a suferit arsuri pe jumatate din suprafata corpului si a fost transportata la Spitalul de Arsi din Bucuresti.
 

 

ora 12:39 Autoritatile locale spun insa ca reclamatia nu s-a confirmat, in conditiile in care in garsoniera respectiva nu au fost gasite, in timpul verificarilor facute de o comisie de la Primarie, materiale care sa indice ca femeia desfasura o asemenea activitate in locuinta, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Umfla baloane cu heliu, asta facea femeia asta, si uite-asa am ajuns sa stam acum in strada. Am sesizat ca umfla baloane si ca este pericol, dar nu s-a luat nicio masura", a declarat o locatara cu un copil in brate.

Pe de alta parte, primarul municipiului Pitesti, Tudor Pendiuc, spune ca sesizarilor li s-a dat curs, dar ca in locuinta vizata de reclamatie nu au fost identificate materiale si instalatii suspecte.

"S-a verificat garsoniera in cauza de catre o comisie, dar nu au fost gasite materiale sau improvizatii care sa indice o asemenea activitate", a declarat primarul municipiului Pitesti.

ora 11:00 Explozia de duminica dimineata dintr-un bloc de locuinte sociale din Pitesti s-a produs, cel mai probabil, in timp ce femeia din garsoniera unde a avut loc deflagratia incerca sa umple baloane cu heliu folosind o instalatie de gaze improvizata, posibil o butelie, arata primelor date ale pompierilor.

Din primele date rezulta ca femeia care a provocat deflagratia a incercat sa umfle acasa baloane cu heliu pe care le vindea in targuri, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Se pare ca a manipulat baloane cu gaze aceasta femeie de 53 de ani., au fost 12 persoane intoxicate cu fum, iar doi copii au ajuns la Spitalul de Pediatrie, dar sunt in stare stabila, in afara oricarui pericol. Tuturor li s-au aplicat masti de oxigen pe fata si si-au revenit. A fost o acumulare cu gaze in aceasta garsioniera, vindea baloane cu heliu, a incercat sa le umfle acasa, o ilegalitate si s-a intamplat deflagratia, dar, repet, cauza nu o stim cu precizie. O sa incepem cercetarile in aest caz imediat ce pompierii vor incheia stingerea incendiului. Zona este izolata", a declarat purtatorul de cuvant al IPJ Arges, comisar sef Danut Dinu.

Focul s-a extins de la etajul patru la un apartament de la mansarda al blocului G 1, un imobil de locuinte sociale care apartine Primariei Pitesti. In zona unde a avut loc deflagratia este mult fum, care ingreuneaza interventia pompierilor militari, iar reprezentantii ISU Arges spun ca "incendiul este aproape de a fi lichidat".

"Se lucreaza, este mult fum, este spuma poliuretanica, acesta intretine focul si provoaca mult fum, dar pot sa va confirm ca incendiul este aproape de a fi lichidat", a declarat purtatorul de cuvant al ISU Arges, lt Madalina Epure.

ora 09:30 O explozie urmata de un incendiu s-a produs, duminica, la etajul al patrulea al unui bloc de locuinte sociale din cartierul Razboieni al municipiului Pitesti, cel mai probabil din cauza unei acumulari de gaze.

La ora transmiterii acestei stiri, la fata locului s-au deplasat patru autospeciale cu apa si spuma si trei ambulante, transmite corespondentul mediafax. Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Arges, lt Madalina Epure, deflagratia a fost anuntata la Serviciul Unic de Urgenta 112 de catre locatari.

"La fata locului se actioneaza pentru stingerea flacarilor, sunt mai multe autospeciale la fata locului,au fost mai multe apeluri pe 112 date de locatari care au reclamat ca in bloc s-a auzit o explozie puternica urmata de incendiu, fara a preciza daca sunt sau nu victime", a declarat purtatorul de cuvant al ISU Arges, lt Madalina Epure.

In urma exploziei, o femeie a fost ranita suferind arsuri de gradele unu si doi si urmand sa fie transportata la spital, iar cinci persoane au fost intoxicate cu fum. Primele date ale pompierilor arata ca exlozia a avut loc in cartierul pitestan Razboieni, la blocul G1, pe scara C, o cladire de locuinte sociale.

La ora transmiterii acestei stiri, pompierii militari intervin pentru stingerea incendiului, cu patru autospecuale cu apa si spuma. Primele date arata ca explozia s-ar fi produs in urma unei acumulari de gaze, in timp ce o persoana a incercat sa aprinda aragazul.

Cristian Soare, prefectul judetului Arges, a declarat ca, impreuna cu primarul Pitestiului, Tudor Pendiuc, va cauta solutii pentru cazarea locatarilor din blocul afectat de explozie.

Citeste si:

15 septembrie 2008, ziua care a schimbat lumea. 5 ani de la cel mai mare dezastru financiar al epocii moderne

Povestea managerului caruia atentatele din 11 septembrie i-au schimbat business-ul si viata

Articol recomandat de sport.ro
VIDEO Moment șocant în baschet! I-a dat un pumn unui fan chiar în timpul meciului cu Lakers
VIDEO Moment șocant în baschet! I-a dat un pumn unui fan chiar în timpul meciului cu Lakers
Citește și...
Momentul in care o tigara aprinsa, aruncata pe geam, produce o explozie uriasa in parcare
Momentul in care o tigara aprinsa, aruncata pe geam, produce o explozie uriasa in parcare

Un gest pe care multi il fac fara sa se gandeasca la consecinte era sa-l coste viata pe un englez.

Cinci muncitori au fost raniti, in urma unei explozii la un combinat din Targoviste
Cinci muncitori au fost raniti, in urma unei explozii la un combinat din Targoviste

Explozie, luni dupa-amiaza, la Combinatul de Oteluri Speciale din Targoviste. Cinci muncitori au ajuns la spital cu arsuri pe maini, pe fata si pe corp, iar doi dintre ei, aflati in stare grava, au fost transportati la Spitalul de Arsi din Capitala.

Trei femei au fost ranite, in urma unei explozii produse intr-un apartament din Capitala
Trei femei au fost ranite, in urma unei explozii produse intr-un apartament din Capitala

Trei femei au fost ranite in urma unei explozii care a avut loc joi, in apartamentul unui bloc de pe strada Hrisovului din Capitala, a declarat pentru MEDIAFAX purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Bucuresti, Daniel Vasile.

Recomandări
Emmanuel Macron: Europa ar putea muri. Trebuie să arate că nu este niciodată vasală Statelor Unite
Emmanuel Macron: Europa ar putea muri. Trebuie să arate că nu este niciodată vasală Statelor Unite

Preşedintele francez Emmanuel Macron a pledat joi pentru o apărare europeană mai puternică şi mai integrată.

Clotilde Armand a fost trimisă în judecată exact în ziua în care şi-a depus candidatura pentru un nou mandat la Sectorul 1
Clotilde Armand a fost trimisă în judecată exact în ziua în care şi-a depus candidatura pentru un nou mandat la Sectorul 1

Potrivit News.ro, procurorii au decis, joi, trimiterea în judecată a primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, care este acuzată de folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane.

Ce ar fi provocat gaura misterioasă care a apărut în oraşul prahovean Slănic. „Nimeni nu știe ce e dedesubt”
Ce ar fi provocat gaura misterioasă care a apărut în oraşul prahovean Slănic. „Nimeni nu știe ce e dedesubt”

Este alertă la Slănic Prahova, după ce o stradă din centrul orașului a început să se surpe. Zeci de oameni din blocurile din apropiere au fost evacuați, iar circulația în zonă este oprită.