Explozie puternica langa unul dintre cele mai mari mall-uri din Bucuresti. "S-a cutremurat cladirea"

13-05-2014 08:13


O cladire inalta de 11 etaje din Capitala, aflata langa mall-ul din Cotroceni, s-a zguduit luni seara in urma unei explozii puternice.

In jumatate din cladire usile au sarit din balamale, holurile s-au umplut de praf si bucati din acoperis s-au prabusit pe sosea. Chiar daca era aproape de miezul noptii, destule persoane se aflau in imobil la acea ora. Toata lumea a fost evacuata de urgenta si, din fericire, nimeni nu a fost ranit.

Explozia s-a produs intr-o cladire inalta, cu geamuri, in care sunt numai birouri. Activitatea era in toi cand totul a inceput sa se cutremure si alarmele sa sune.

"S-a auzit o bubuitura puternica. S-a cutremurat cladirea. Am vrut sa coboram pe scara principala, n-am putut ca era fum sau praf ceva de la bubuitura. Apoi am coborat cu liftul, i-am anuntat pe toti", a spus femeia de serviciu din cladire.

Pompierii si politia au impanzit si blocat toata zona. In urma primelor cercetari s-a constatat ca in camera centralei termice s-au acumulat gaze si asa s-a produs deflagratia.

"Explozia a avut loc la centrala termica, nu au fost victime. Pana la nivelul etajului 4 s-au deteriorat usi, elemente de constructie. A fost acumulare de gaze. Dupa cum vedeti explozia a fost destul de puternica", a spus Mihai Tanase, ISU Bucuresti.

Echipele de interventie vor reveni marti pe teren pentru o evaluare corecta a pagubelor.

VIDEO PROTVPLUS.RO