Explozii puternice la stația GPL din Crevedia. Raed Arafat anunță al doilea deces în urma tragediei. Sunt 58 de victime

explozie crevedia
Agerpres

S-a dezlănțuit iadul la Crevedia, în județul Dâmbovița. Trei explozii violente s-au produs, sâmbătă seară, la o stație GPL din localitate. Două persoane au murit și alte câteva zeci au fost rănite.

Serie de explozii puternice în Crevedia - LIVE TEXT:

Upd 14:45 Cei doi pacienți, care au ajuns la Bruxelles, au arsuri pe 10% din suprafața corpului, pe față și pe mâini. Unul va avea nevoie de intervenție chirurgicală mai amplă la mâini, celălalt se va vindeca doar cu tratament. Sunt în comă indusă. Luni este posibil să-i scoată din comă, conform surselor Știrile PROTV.

Upd 13:55 Stația GPL din Crevedia este una cu probleme. General maior Benone Gabriel Duduc, din cadrul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, a anunţat că staţia pentru distribuţia GPL din Crevedia a primit trei amenzi în 2020, în valoare totală de 50.000 de lei, iar Adunarea Generală a Acţionarilor a emis la momentul respectiv o hotărâre privind închiderea punctului de lucru respectiv, potrivit Agerpres.

El a prezentat istoricul controalelor realizate la compania respectivă, evidenţiind faptul că nu au fost respectate măsurile de siguranţă care au stat la baza emiterii autorizaţiei de securitate la incendiu în anul 2011 şi că a fost utilizată o pompă neomologată.

Citește și
Moscova
Atac cu dronă asupra Moscovei. O explozie s-a auzit în cartierul de afaceri al orașului. VIDEO
„I-a pus genunchiul pe gât cum pui la porc”. Declarația șocantă făcută de un martor în procesul polițiștilor judecați după moartea unui bărbat într-o autogară din Pitești

Citiți mai multe AICI.

Upd 12:30 Al doilea deces după tragedia din Crevedia. Informația a fost confirmată de șeful DSU Raed Arafat.

Este vorba de soția bărbatului care a murit sâmbătă seara, în urma unui atac de panică, atunci când a văzut-o cu arsuri.

Femeia avea arsuri la peste 95% din suprafața corpului, a mai precizat Arafat.

Upd 10:13 La locul evenimentului au rămas trei autospeciale pentru supravegherea și preîntâmpinarea apariției altor situații de urgență.

Upd 9:21 În acest moment nu mai există pericol de explozie, însă perimetrul rămâne momentan delimitat. Localnicilor încă nu li s-a permis să se întoarcă în casele lor. 

Upd 7:14 Cea de-a doua aeronavă C 27J Spartan va decola
la ora 08.00 cu destinaţia Milano, Italia, pentru transportul a încă doi pacienți care au suferit arsuri.

Primii doi pacienți care au beneficiat de Mecanismul European de Protecție Civilă sunt cei doi pompieri internați la Spitalul de Urgență Floreasca. Fiecare are arsuri pe aproximativ 50-60%. Ei vor fi primiți la tratament la Spitalul militar din Bruxelles.

Upd 4:54 Până la acest moment s-au înregistrat 58 victime astfel:

• ca urmare a primei explozii s-au înregistrat 8 victime:


- 1 persoană decedată
- 7 persoane rănite, 3 cu arsuri transportate la Spitalul Clinic de Urgență București, 4 cu arsuri transportate la Spitalul Bagdasar-Arseni;

• ca urmare a celei de a doua explozii s-au înregistrat 50 victime:


- 3 persoane rănite la UPU Târgoviște
- 47 la spitale din municipiul București, cu arsuri și traumatisme;

Din totalul victimelor, 43 cadre din rândul forțelor de intervenție (dintre care 39 pompieri, 2 polițiști și 2 jandarmi).

54 de persoane sunt încă internate în diverse secții ale unităților sanitare, 10 dintre acestea fiind intubate.

În cursul dimineții un număr de 4 victime vor fi transportate la unități spitalicești din Italia și Belgia; mentionam ca situatia privind numarul pacientilor internati este in dinamica (o parte din ei refuzand internarea dupa acordarea ingrijirilor medicale de specialitate-ex. ultimul pacient transferat de la Dambovita la Sp.Arsi Bucuresti).

Upd 2:00 Planul roșu de intervenție a fost dezactivat. 

Upd 1:38 Incendiul a fost localizat, astfel că pericolul extinderii flăcărilor la vecinătăți a fost eliminat. Echipajele operative acționează pentru lichidarea ultimelor focare.

Upd 01:15 ISU Dâmboviţa a anunţat că incendiul de la Crevedia provocat de exploziile de la o staţie GPL a fost localizat.

"La acest moment, incendiul a fost localizat, astfel că pericolul extinderii flăcărilor la vecinătăţi a fost eliminat. Echipajele operative acţionează pentru lichidarea ultimelor focare", a precizat, duminică, ISU.

La faţa locului se intervine cu 10 autospeciale de stingere şi o autoscară.

Bogdan Popescu, de la ISU Dâmboviţa, a precizat la faţa locului că în total au fost trei explozii, iar pompierii care au fost răniţi de cea de a doua explozie, cea mai puternică, interveneau de la distanţă de 100 de metri.

Reprezentantul ISU Dâmboviţa a fost şi el rănit uşor în explozie, având arsuri de gradul I la mâna dreaptă.

Upd 01:07 Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, a declarat că opt persoane rănite în urma exploziilor din Dâmboviţa ar urma să fie transferate în străinătate.

România a obţinut sprijin din Norvegia, Austria, Belgia şi Italia, a precizat Arafat.

Upd 00:40 Firma care deține stația de GPL în care s-au produs exploziile din Crevedia, soldate cu cel puțin un mort și cu zeci de răniți, îi aparține fiului primarului PSD din Caracal. Mai multe detalii puteti citi AICI.

Upd 00:09 În spitalele din București sunt internate în acest moment 46 de victime ale exploziilor care au avut loc la o staţie GPL din localitatea Crevedia, judeţul Dâmboviţa: 13 sunt la Spitalul Bagdasar Arseni, 4 la Spitalul de Arși, 28 la Floreasca, 1 la Elias. Opt pacienți sunt intubați. Cifrele vor fi actualizate pe măsură ce apar noi informații, conform Ministerului Sănătății.

Upd 23:25 Premierul Marcel Ciolacu a anunțat că patru pacienți vor fi transferați în Italia și în Belgia. 



Upd 23:12 Ministerul Sănătăţii a transmis, sâmbătă noapte, că 46 de pacienţi sunt internaţi în urma exploziilor de la o staţie GPL din Crevedia, opt dintre aceştia fiind intubaţi, şi precizează că mecanismul european va fi folosit pentru toţi cei intubaţi în primul rând, scrie News.ro.

Potrivit MS, la Spitalul Bagdasar sunt 11 pacienţi (3 intubaţi), la Universitar - 4 pacienţi, la Spitalul de Arşi - 4 pacienti (1 intubat), la Spitalul Floreasca - 27 de pacienţi (4 intubaţi).

Mecanismul european va fi folosit pentru toţi cei intubaţi în primul rând”, a transmis sursa citată.

Upd 22:47 România va activa Mecanismul European de Protecție Civilă. În primul rând, acesta va fi folosit pentru toți pacienții intubați, conform surselor Știrilor PRO TV.

 Upd 22:41 În momentul de față avem doar 24 de paturi pentru marii arși, dintre care doar 4 sunt disponibile.

Upd 22:34 Până acum, după cele două explozii, o persoană a murit, iar alte 33 au fost rănite.  

Upd 22:26 Conducerea Ministerului Sănătății este în legătură permanentă cu managerii de spitale din București. 12 unități sanitare din Capitală sunt pregătite să primească pacienți, conform surselor Știrilor PRO TV. 

 Upd 22:15 3.000 de persoane au fost evacuate după ce le două explozii. 

Upd 22:09 A fost creată o celulă de criză la MAI, iar premierul Marcel Ciolacu va fi prezent. 

 Upd 22:06 Toată lumea prezentă la fața locului va fi mutată la o distanță de 700 de metri, ca măsură de siguranță.

 Upd 22:00 Raed Arafat, șeful DSU a transmis că 26 de pompieri au fost răniți după a doua explozie, unul dintre el fiind într-o situație gravă.

„Iniţial era vorba de 6 persoane care au fost afectate, persoane civile, din care cinci sau 6, e în dinamică situaţia, (...) intubate. A fost un stop cardiac la o persoană care nu era direct corelată cu incendiul propriu-zis, (...) dar a fost panicată. Din păcate, aici a fost a doua explozie, după a doua explozie avem în jur de 26 de pompieri răniţi, dintre care unul grav, restul în acest moment sunt cu arsuri în diferite zone ale nivelul corpului, dar care nu au necesitat intubaţie sau îngrijiri critice", a spus Arafat.

El a precizat că există în continuare pericol de explozie. 

De asemenea, el afirmă că există patru locuri pentru pacienți critici și că decizia transferului în străinătate va fi luată în urma analizării situației din restul țării.

 Upd 21:35 IGSU a închis stația acum 2 luni, pentru că nu respecta normele de incendiu, au declarat surse pentru Știrile ProTV. Administratorii ar fi folosit clandestin întreprinderea.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Ivana Knoll se pregătește de EURO 2024 în cele mai incendiare ținute! Fanii au reacționat imediat când au văzut-o așa
FOTO Ivana Knoll se pregătește de EURO 2024 în cele mai incendiare ținute! Fanii au reacționat imediat când au văzut-o așa
Citește și...
Momentul în care un Humvee cu soldați ucraineni calcă pe o mină și sare în aer. „Mulțumim poporului american!”
Momentul în care un Humvee cu soldați ucraineni calcă pe o mină și sare în aer. „Mulțumim poporului american!”

Într-un filmuleț apărut pe rețelele sociale se poate observa cum un vehicul de luptă Humvee, în care se aflau mai mulți soldați ucraineni, calcă peste o mină și provoacă o explozie puternică.

Atac cu dronă asupra Moscovei. O explozie s-a auzit în cartierul de afaceri al orașului. VIDEO
Atac cu dronă asupra Moscovei. O explozie s-a auzit în cartierul de afaceri al orașului. VIDEO

Un atac cu dronă ucrainean a lovit o clădire din Moscova, provocând o explozie care a fost auzită în cartierul de afaceri al oraşului, au afirmat oficiali ruşi, potrivit BBC.

Explozie în Republica Dominicană. Cel puțin 10 persoane au murit, 37 au fost rănite şi 11 persoane dispărute | Video
Explozie în Republica Dominicană. Cel puțin 10 persoane au murit, 37 au fost rănite şi 11 persoane dispărute | Video

Bilanţul exploziei produse luni într-un magazin din provincia San Cristobal, în Republica Dominicană, a crescut la 10 morţi, a anunţat marţi preşedintele Luis Abinader, care a menţionat şi 11 persoane date dispărute şi cel puţin 37 rănite, transmite AFP.

Cel puțin 35 morți, printre care și copii, și peste 100 de răniți într-o explozie la o benzinărie din Rusia | VIDEO
Cel puțin 35 morți, printre care și copii, și peste 100 de răniți într-o explozie la o benzinărie din Rusia | VIDEO

Cel puţin 35 de persoane, inclusiv 3 copii, au murit şi câteva zeci au fost rănite într-un incendiu urmat de o explozie, produsă luni seară la o benzinărie din Daghestan, republică rusă din Caucaz, vecină cu Cecenia.

„S-a zguduit pământul. Lumea era speriată”. Martorii au povestit șocați cum au simțit explozia puternică din Costinești
„S-a zguduit pământul. Lumea era speriată”. Martorii au povestit șocați cum au simțit explozia puternică din Costinești

Este alertă în cea mai aglomerată stațiune de pe litoralul românesc, Costinești. Acolo, în zona digului, s-a produs dimineață o explozie puternică. Turiștii aflați la plajă s-au speriat, iar salvamarii au sunat imediat la 112.

Recomandări
Rusia ar putea să nu înceapă un război total cu NATO, dar Putin are un plan pentru a distruge Alianța din interior
Rusia ar putea să nu înceapă un război total cu NATO, dar Putin are un plan pentru a distruge Alianța din interior

Rusia este slăbită din cauza războiului din Ucraina și nu poate ataca NATO, dar se pare că Vladimir Putin ar avea, totuși, un plan de a distruge Alianța din interior, spun experții.

INTERVIU. Sebastian Burduja: „Am toate șansele să câștig. Nicușor Dan nu are rezultate în București”
INTERVIU. Sebastian Burduja: „Am toate șansele să câștig. Nicușor Dan nu are rezultate în București”

Sebastian Burduja, candidat PNL la Primăria Capitalei, este încrezător în șansele sale în cursa pentru șefia PMB.

Statele Unite acuză Rusia că a folosit un agent chimic împotriva forţelor ucrainene
Statele Unite acuză Rusia că a folosit un agent chimic împotriva forţelor ucrainene

SUA acuză Rusia că a folosit un agent chimic, cloropicrina, împotriva forţelor ucrainene, încălcând Convenţia privind Interzicerea Armelor Chimice (CIAC), potrivit unui comunicat al Departamentului de Stat, notează AFP.