Explozie la o instalatie ENEL din Deva. Nimeni nu a fost ranit, insa un sfert de oras a ramas fara curent

Dată publicare: 12-05-2014 07:38
Dată actualizare: 15-05-2014 07:00


Incendiu

Panica duminica seara in Deva. O explozie a avut loc la un punct de transformare de inalta tensiune. Linia pe care a aparut avaria a lasat, pret de o ora, aproape un sfert de oras fara curent.

Chiar langa stalpul de inalta tensiune locuieste o familie. Flacarile s-au extins rapid aproape de casa, iar bucati din transformator au ajuns in curtea lor si au avariat o masina. Ingroziti, oamenii au iesit in strada si au strigat dupa ajutor. Din fericire, nimeni nu a fost ranit, iar valvataia a fost stinsa.

Speriati de zgomotul puternic, oamenii au iesit imediat din casa sa vada ce s-a intamplat. Sub ochii lor, punctul de transformare ardea complet iar bucati din ceramica de la izolatori zburau in toate partile.

"Dintr-o data o bubuitura mare si un fum mare si o flacara foarte mare. Ceramica aceea de pe stalpii astia de la centrala de curent au inceput sa zboare pe aici prin curte, pe langa geam. Si am inceput, ca nu stiam, sa fugim cu masinile de aici, nu stiam sa ne ferim noi, sa ferim masinile", a spus un martor.

Reprezentantii ENEL au taiat intai curentul din punctul de transformare .

"Avem un incendiu de stins, avem niste separari electrice de facut in instalatie ca sa putem sa lasam formatiile de pompieri sa intre, ca altfel nu putem deoarece ar fi un real pericol pentru ei, s-ar electrocuta", au spus cei de la ENEL.

Pompierii au avut de asteptat mai bine de o ora pana cand reprezentantii ENEL sa poata interveni.

"Fiind curent de 110 kilowati, 110.000 de volti, nu se intervine decat dupa oprirea intreaga a curentului electric pe toata zona, pe circuit si pe urma se intervine cu praf sau bioxid de carbon", a spus Ion Coco, ISU Hunedoara.

Cauzele incendiului nu au fost deocamdata identificate.

Sursa: Pro TV

Tags: deva, explozie, enel,


VIDEO PROTVPLUS.RO