Expertii cred ca incendiile de vegetatie din Delta Vacaresti au fost puse intentionat

Ultima actualizare: 26-10-2012 04:39

Un fenomen ingrijorator distruge putin cate putin singurul paradis verde al Capitalei. Delta Vacaresti, asa cum a fost supranumita regiunea unicat aparuta intre blocurile din Bucuresti, este cuprinsa de incendii de vegetatie.

Numai in ultimele 48 de ore sute, de metri patrati de stuf si locuri de cuibarit pentru cele peste 90 de specii de pasari au fost parjolite. Expertii vorbesc despre fapte intentionate.

Incendiile de vegetatie din Delta Vacaresti sunt din ce in ce mai dese.

Pompierii au venit luni de patru ori ca sa stinga flacarile, iar marti la 112 au fost deja doua apeluri in decurs de cateva ore.

Lacul Vacaresti e in litigiu intre Ministerul Mediului si o firma privata, care in ianuarie 2003 a primit in concesiune terenul pentru 49 de ani ca sa ridice o baza sportiva.

Biologii care monitorizeaza terenul pe care traiesc acum peste 90 de specii de pasari si alte zeci de animale spun ca aceste incendii risca sa distruga ecosistemul firav, dar idilic, format intre blocurile Capitalei.

Pentru incendierea vegetatiei amenda este de 3.000 pana la 6.000 de lei.

Zona, care se intinde pe 194 de hectare si care are un potential imobiliar imens, ar putea fi declarata de autoritati arie naturala protejata prin lege.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO