Exercitiu militar romano-canadian, filmat cu 360 video. De ce ar putea fi ultimele imagini cu MIG 21 Lancer

Dată publicare: 09-04-2016 17:49
Dată actualizare: 12-04-2016 07:01


Scene in premiera din cabina unui MIG 21 Lancer romanesc au fost filmate de reprezentantii NATO in timpul unui exercitiu tactic pe malul Marii Negre. Clipul este realizat cu tehnologia 360 de grade.

Pilotii nostri au zburat in tandem cu cei canadieni, care au adus in Romania avioanele de lupta Hornet. Filmat cu tehnologia 360 de grade, clipul pus pe pagina de Facebook a Organizatiei Nord-Atlantice este primul de acest fel. Niciodata nu a mai fost filmata in intregime cabina unui MIG in timpul zborului.

Este o premiera si pentru NATO, care a mai folosit tehnologia 360 doar pe o nava de razboi. In functie de cat de curios este cel care sta in fata calculatorului, sau cu telefonul in mana, clipurile 360 dau o cu totul alta senzatie privitorului, una mult mai dinamica.

De aproape o luna de zile, pilotii romani si cei ai Fortelor aeriene Regale Canadiene sunt parteneri in exercitiul Resilient Resolve, in baza NATO de la malul marii.

Colonel. Daniel Moise, pilot, director de operatiuni: " Nu stiu daca avem ce sa le oferim pilotilor canadieni. Sunt mult mai experimentati ca noi. Cel mai important lucru este ca zburam cu avioane diferite, dar aplicam aceleasi proceduri"

Lct.-col. Dave Turenne, comandantul operatiunii: "Pana acum am facut un exercitiu tactic de interceptare cu pilotii romanii si ai nostri. Facem si antrenament la sol la fel si exercitii de comunicare intre personalul nostru operational si cel de la baza aeriana din Bucuresti si cel din Constanta."

Acestea sunt, probabil, printre ultimele imagini cu MIG-urile 21 Lancer in zbor. Imbatranite, avioanele vor fi inlocuite cu o escadrila de aparate americane, F16, de anul viitor, potrivit Ministerului Apararii.
 


VIDEO PROTVPLUS.RO