Exasperați de gropile din drum, oamenii dintr-o localitate din Argeș au recurs la un gest neașteptat

Ultimul update: Duminica 19 August 2018 13:41
Data publicarii: Duminica 19 August 2018 13:14
Categorie: Actualitate
gropi Argeș

Exasperați de gropile din asfalt și obosiți să bată degeaba drumul până la sediile instituțiilor statului care ar trebui să dacă ceva, oamenii dintr-o localitate argeșeană au recurs la un protest original.

Localnicii din Merișani speră că gestul va determina Consiliul Județean să ia măsuri cât mai curând, având în vedere faptul că este drumul folosit de copiii fac naveta ca să meargă la școală, relatează epitesti.ro.

Reprezentanții grupului civic Asociația ”Partener pentru Tine” și  copiii direct afectați de nepăsarea autorităților au desenat inimi în jurul fiecăreia dintre cele 37 de gropi mari din drumul județean care leagă satele din comună.

”Anul trecut ne-au spus că-l vor repara (răspuns primit la o petiție). Au fost astupate cu asfalt două – trei gropi și a fost vopsită balustrada. Vom reveni cu o nouă petiție, poate -poate”, a declarat unul dintre activiști.

Asociația a postat pe pagina sa de Facebook și o petiție oficială.

”Domnului Președinte al Consiliului Județean, Constantin Dan Manu

Subscrisa, Asociația Partener pentru Tine, cu sediul în Comuna Merișani, sat Vîlcelele nr.1142, județul Argeș, prin prezenta, în conformitate cu OG 27/ 2002 privind reglementarea activității de soluționare a petițiilor cu modificările ulterioare, formulează petiția de față pentru semnalarea următoarei probleme:

– drumul județean Merișani- Vâlcelele- Tutana este deteriorat de aproximativ 3 ani, mai ales în zona Malul Vânăt, în ultimii neexistând nicio lucrare consistentă de remediere/ plombare sau întreținere a acestei căi de acces.
Anul trecut am transmis către instituția dumneavoastră o petiție referitoare la starea acestui drum, petiție la care ne-ați răspuns (alăturat Adresa dumneavoastră cu nr. 5472/ 18.04.2017), asigurându-ne că drumul 704H (Merișani, Malu Vânăt, Vâlcelele, Crâmpotani, Tutana) se află pe lista de investiții a instituției dumneavoastră cu lucrări bituminoase și reparații asfaltice. Am remarcat în perioada august 2017 că au fost plombate circa 3 gropi în asfalt, însă lucrarea nu a fost nici pe departe finalizată. (Atașăm fotografii din acea perioadă).

Anul acesta, numărul gropilor s-a mărit considerabil (37 gropi pe o lungime de mai puțin de 150 m), iar accesul este îngreunat atât datorită numărului și adâncimii gropilor cât și caracteristicilor drumului- îngust, vegetație, curbe cu vizibilitate redusă și pantă abruptă. (Atașăm fotografii de la fața locului).

Menționăm că drumul județean este de foarte mare importanță pentru comuna noastră, deservește 7 comunități (satele Merișani, Malu Vânăt, Brăteasca, Vâlcelele, Mielcești, Crâmpotani- Comuna Merișani, Tutana- Comuna Băiculești), cele mai multe dintre acestea fiind lipsite de transport public local/ județean. Drumul este tranzitat și de microbuze ale fabricilor din oraș precum Lisa și Leoni, mașinile, camioanele și utilajelor de exploatare OMV-ului Petrom, Stației de Comprimare Gaz OMV Petrom precum și Avicolei Malu Vânăt.

Domnule Președinte, vă rugăm să reanalizați problema sesizată și să dispuneți măsurile care se impun pentru remedierea situației. Vă rugăm să ne comunicați în temen legal decizia instituției dumneavoastră la cele semnalate precum și termenele preconizate pentru lucrările de plombare.”

gropi Argeș Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: Pro TV

Ploile au făcut ravagii în mai multe județe. O femeie a murit luată de ape
Ploile au făcut ravagii în mai multe județe. O femeie a murit luată de ape
VIDEO PROTVPLUS.RO
sofer autocar Suceava
Şofer de autocar filmat în timp ce face o depășire periculoasă în ”curba morții”, din Suceava. VIDEO
Momentul șocant în care o tânără este atacată și jefuită în scara unui bloc din Alba Iulia. VIDEO
Gabriela Firea a pierdut toate funcțiile din PSD. FILMUL zilei în care rămas simplu membru de partid
Cum a apărut farsa cu tabloul lui Pablo Picasso. Polițiștii, obligați să continue ancheta
Povestea schiței care ar fi semnată de Pablo Picasso, găsită în Reghin. Cât ar valora lucrarea
Temperaturi de -4 grade și polei în Capitală. Meteorologii anunţă precipitaţii şi ninsoare uşoară
Copii, zapada
Primele școli închise din cauza ninsorii. Elevii nu vor merge nici marți la ore
Vremea rea face primele victime. Un autocar a derapat și s-a răsturnat
O casă a luat foc din cauza unui coș de fum necurățat. Bătrân salvat în ultima clipă
Femeie din Argeş, cu arsuri grave la ambele picioare, a aşteptat 12 ore pentru un pat în spital. Declaraţia fiului
Cine ar fi pus la cale descoperirea "tabloului de Picasso" într-un sat din Tulcea. Anunţul făcut pe Facebook
Un liceu din Sighetu Marmaţiei, printre cele mai bune din Europa. Ce învaţă elevii