Exasperați de gropile din drum, oamenii dintr-o localitate din Argeș au recurs la un gest neașteptat

Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Duminica 19 August 2018 13:14
Categorie: Actualitate
gropi Argeș

Exasperați de gropile din asfalt și obosiți să bată degeaba drumul până la sediile instituțiilor statului care ar trebui să dacă ceva, oamenii dintr-o localitate argeșeană au recurs la un protest original.

Localnicii din Merișani speră că gestul va determina Consiliul Județean să ia măsuri cât mai curând, având în vedere faptul că este drumul folosit de copiii fac naveta ca să meargă la școală, relatează epitesti.ro.

Reprezentanții grupului civic Asociația ”Partener pentru Tine” și  copiii direct afectați de nepăsarea autorităților au desenat inimi în jurul fiecăreia dintre cele 37 de gropi mari din drumul județean care leagă satele din comună.

”Anul trecut ne-au spus că-l vor repara (răspuns primit la o petiție). Au fost astupate cu asfalt două – trei gropi și a fost vopsită balustrada. Vom reveni cu o nouă petiție, poate -poate”, a declarat unul dintre activiști.

Asociația a postat pe pagina sa de Facebook și o petiție oficială.

”Domnului Președinte al Consiliului Județean, Constantin Dan Manu

Subscrisa, Asociația Partener pentru Tine, cu sediul în Comuna Merișani, sat Vîlcelele nr.1142, județul Argeș, prin prezenta, în conformitate cu OG 27/ 2002 privind reglementarea activității de soluționare a petițiilor cu modificările ulterioare, formulează petiția de față pentru semnalarea următoarei probleme:

– drumul județean Merișani- Vâlcelele- Tutana este deteriorat de aproximativ 3 ani, mai ales în zona Malul Vânăt, în ultimii neexistând nicio lucrare consistentă de remediere/ plombare sau întreținere a acestei căi de acces.
Anul trecut am transmis către instituția dumneavoastră o petiție referitoare la starea acestui drum, petiție la care ne-ați răspuns (alăturat Adresa dumneavoastră cu nr. 5472/ 18.04.2017), asigurându-ne că drumul 704H (Merișani, Malu Vânăt, Vâlcelele, Crâmpotani, Tutana) se află pe lista de investiții a instituției dumneavoastră cu lucrări bituminoase și reparații asfaltice. Am remarcat în perioada august 2017 că au fost plombate circa 3 gropi în asfalt, însă lucrarea nu a fost nici pe departe finalizată. (Atașăm fotografii din acea perioadă).

Anul acesta, numărul gropilor s-a mărit considerabil (37 gropi pe o lungime de mai puțin de 150 m), iar accesul este îngreunat atât datorită numărului și adâncimii gropilor cât și caracteristicilor drumului- îngust, vegetație, curbe cu vizibilitate redusă și pantă abruptă. (Atașăm fotografii de la fața locului).

Menționăm că drumul județean este de foarte mare importanță pentru comuna noastră, deservește 7 comunități (satele Merișani, Malu Vânăt, Brăteasca, Vâlcelele, Mielcești, Crâmpotani- Comuna Merișani, Tutana- Comuna Băiculești), cele mai multe dintre acestea fiind lipsite de transport public local/ județean. Drumul este tranzitat și de microbuze ale fabricilor din oraș precum Lisa și Leoni, mașinile, camioanele și utilajelor de exploatare OMV-ului Petrom, Stației de Comprimare Gaz OMV Petrom precum și Avicolei Malu Vânăt.

Domnule Președinte, vă rugăm să reanalizați problema sesizată și să dispuneți măsurile care se impun pentru remedierea situației. Vă rugăm să ne comunicați în temen legal decizia instituției dumneavoastră la cele semnalate precum și termenele preconizate pentru lucrările de plombare.”

gropi Argeș Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: Pro TV

Ploile au făcut ravagii în mai multe județe. O femeie a murit luată de ape
Ploile au făcut ravagii în mai multe județe. O femeie a murit luată de ape
VIDEO PROTVPLUS.RO
gripa
Al 11-lea deces din cauza gripei - un bărbat de 60 de ani. Recomandările medicilor
Mesajul unui miner revoltat pentru premierul Dăncilă: ”Suntem praf, coană Viorica”
Greva minerilor: Dăncilă, contrazisă de Ministrul Energiei. Preţurile la energie au explodat
Rezultate LOTO 6 din 49 - 17 ianuarie 2019. Numerele căștigătoare
Măsuri fără precedent pentru vânătoarea lui Țiriac de la Balc. Localnicii, revoltați
Rasună drujbele în Poiana Braşov. Pericolul apărut din cauza ninsorilor abundente
animatie panouri metrou
ANIMAȚIE GRAFICĂ. Metroul va avea panouri de siguranță, însă nu în toate stațiile
Plimbări cu papamobilul și vizită la Catedrala Mântuirii. Programul Papei în țară
Pakistanez expulzat după ce s-a căsătorit cu o româncă pentru viză. Diferența de vârstă
Bufnița Bubo Bubo, care a rănit 50 de oameni în Olanda, a ajuns în România
Mesaje vulgare, cu un conţinut antiromânesc, pe zidul casei memoriale Avram Iancu
Zeci de câini morți descoperiți într-un adăpost, în Brașov: ”Zici că eşti la Holocaust”