Epidemie de coronavirus. Rusia își va închide frontierele pentru cei ce vin din Iran

Ultima actualizare: 06-03-2020 21:58
Vladimir Putin
Getty

Rusia a anunţat vineri că închide frontierele sale celor care vin din Iran, cu scopul de a limita propagarea Covid-19, scrie AFP.

Serviciul federal de securitate "va închide temporar frontiera rusă cetăţenilor străini (...) care sosesc din Iran" pentru a munci, pentru a studi sau călători în Rusia, potrivit unui decret guvernamental.

Această închidere va intra în vigoare de vineri, de la miezul nopţii (ora 21.00 GMT), cu scopul de a stopa răspândirea noului coronavirus pe teritoriul rus", a precizat Guvernul.

Noile măsuri exclud persoanele rezidente permanent în Rusia, cetăţenii din ţările Uniunii Economice Eurasiatice condusă de Rusia, care include Armenia, Belarus, Kazahstan şi Kirghizstan, precum şi delegaţiile oficiale şi echipajele de avion, transmite Agerpres.

Ministerul rus al Afacerilor Externe nu va mai accepta cereri de vize provenind din Iran, se adaugă în textul decretului.

Guvernul rus a însărcinat Autoritatea pentru Aviaţie să comunice aceste măsuri companiilor aeriene ruse.

Rusia a anunţat vineri şase noi cazuri de coronavirus, cintre care cinci la Moscova. Toate persoanele s-au întors recent din Italia.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO