"Enjoy life!" Medicul Valentin Calu povesteste schimbarile din viata sa, dupa accidentul aviatic din Muntii Apuseni

Ultima actualizare: 27-03-2014 07:01

"Am fobie de avioanele care cad, nu de cele care zboara. Daca sunt solicitat intr-o misune de transplant, plec. Nu inainte, insa, de a-mi activa toate aplicatiile posibile, ca sa pot fiu localizat".

Cu aceste ganduri a revenit la spitalul Elias chirurgul Valentin Calu, la doua luni dupa ce a supravietuit miraculos accidentului aviatic din Apuseni.

A facut deja primele consultatii si internari, iar miercuri o sa intre in sala de operatie.

Dupa o pauza de doua luni, in care a fost pacient, a avut dureri si a fost nevoit sa poate corset, Valentin Calu a revenit in calitate de medic la Spitalul Elias din Bucuresti.

"Foarte dor si parca n-au trecut 2 luni, dor de sala de operatie, vai de mine! De azi am si internat niste pacienti si miercuri probabil o sa am si niste interventii chirurgicale de facut", a spus medicul.

"I-am simtit lipsa, patologie grea, la urgente mare, ca atare ne bucuram ca a revenit ca sa putem sa-l exploata", a spus Dana Safta, managerul Spitalului Elias.

Desi a avut parte de o experienta traumatizanta, doctorul Calu ar pleca oricand intr-o noua misune de transplant. Recunoste insa ca si-a descarat toate aplicatiile de GPS pe smartphone si ca pe viitor va avea mereu la el o baterie suplimentara de telefon.

"Asta e de GPS.. unde esti, daca ma pierd prin spital, sa stiu unde sunt. Nu cred, statistic vorbind, ca ma voi afla in aceasta viata intr-o situatie similara. Am fobie de avioanele care cad, nu de avioane care zboara", a spus Calu.

Valentin Calu nu poate uita insa ca inainte sa se prabuseasca in Apuseni, a vazut filmul Naufragiatul cu Tom Hanks. Atunci nu i s-a parut deloc credibil.

"Final alternativ, cand cutia e deschisa..si continutul se stie era un locator GPS, telefon prin satelit, filtru de apa. Tin minte ca am ras cu lacrimi, ia uite un locator de GPS, am ras sambata, luni nu mi-a mai venit sa rad", a mai spus medicul chirurg.

Acum se bucura de fiecare secunda si spune ca peste cateva luni se va intoarce in Apuseni, in locul in care el si colegii lui s-au nascut a doua oara.

"Accidentul iti ofera o anumita perspectiva asupra vietii.. enjoy life", a incheiat Valentin Calu.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO