Dupa o primavara capricioasa, Bucurestiul este din nou plin de gropi. Pe unele strazi se circula mai rau ca pe camp

Ultima actualizare: 16-05-2017 07:09

Dupa o iarna grea si o primavara capricioasa, Bucurestiul este din nou plin de gropi.

Bulevarde intens circulate, dar si numeroase strazi secundare sunt ciuruite la propriu, spre disperarea soferilor, care nu mai stiu cum sa le ocoleasca.

In plus, pe unele strazi se circula mai rau ca pe camp, dupa ce muncitorii care au lucrat vara trecuta la retelele de gaze au astupat santurile cu un asfalt care s-a dus la prima ploaie din toamna.

In urma sesizarii facute de Stirile ProTv, Primaria sustine ca a amendat firma care a lucrat de mantuiala si ca o va obliga sa refaca asfaltul. Mai mult, promite ca pe bulevardul Basarabia va astupa gropile... chiar de azi!

Bulevardul Basarabia este atat de degradat, incat soferii sunt nevoiti sa stea cu ochii in asfalt, in loc sa fie atenti la semnele de circulatie sau la trecerile de pietoni. Nici acestia din urma nu sunt feriti de provocari fiind obligati sa traverseze pe zebre nemarcate, punandu-si viata in pericol .

Pe strada Traian, gropile ramase in urma unor lucrari de modernizare la reteaua de gaze facute anul trecut s-au transformat in adevarate capcane. Nici macar soferii de autobuze nu se incumeta sa treaca prin ele.

Daca veniti cu masina dinspre bulevardul Pache Protopopescu spre Foisorul de Foc veti da nas in nas cu cel putin trei gropi adanci. Gaurile din asfalt sunt atat de vechi si atat de cunoscute de soferi incat acestia evita sa foloseasca prima banda de circulatie.

Sofer: "O banda practic pe care nu o poti folosi intreaga. Daca te grabesti si n-ai mai trecut pe aici clar vei avea o avarie la masina."

De departe insa, situatia cea mai grava pare a fi in sectorul 1, culmea, la doi pasi de Guvern. Un cartier intreg de strazi, cuprins intre bulevardele Iancu de Hunedoara si Lascar Catargiu arata ca dupa razboi, dupa ce o firma care a efectuat vara trecuta reparatii la reteaua de gaze a astupat "transeele" cum s-a priceput mai bine, dar a "uitat" sa le asfalteze .

Sofer: "Spre Victoriei e dezastru. E ca un fel de triunghi in capatul ei si pe toate strazile acolo e rupt asfaltul. Sunt efectiv in zig-zag, deci faci slalom in zig zag."

Sofer: "Au sapat pentru o conducta de gaze, pentru ca au vrut sa schimbe ceva si le-au lasat asa si n-a mai venit nimeni, toata iarna a ramas asa. Cat a nins a fost relativ ok, pentru ca n-au deszapezit si s-a acoperit groapa cu zapada. Intre timp, locatarii din zona au pus nisip in gropi pentru ca ne stricam toti masinile."

In urma unei solicitari facute de Stirile ProTV, Primaria Capitalei a trimis in zona o echipa de control care a constatat ca firma care a efectuat interventiile "a incalcat in mod flagrant si repetat" legea, facand lucrari de mantuiala pe mai mult de 30 de strazi.

Firma respectiva a fost amendata cu 20.000 de lei si va fi obligata sa refaca pavajele deteriorate in maxim doua luni.

Pe de alta parte, Primaria a anuntat, intr-un comunicat, ca de luni va incepe asfaltarea a 46 de strazi si bulevarde din cele sase sectoare. Mai mult, a constatat ca bulevardul Basarabia este "intr-o stare avansata de degradare" - asa ca va incepe lucrarile de reparatii .... chiar de azi!!

Bucurestenii nemultumiti de felul in care arata orasul lor pot trimite petitii catre Primaria Capitalei, prin acesarea paginii sale de internet. Potrivit legii, Primaria e obligata sa dea un raspuns in cel mult 30 de zile.
 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO