Dupa moartea celor 11 animale, directorul Circului Globus, Victor Coman, a fost demis de primarul general Gabriela Firea

Ultima actualizare: 16-01-2017 07:33
Victor Coman

Managerul Circului Globus, Victor Coman, a fost demis. Anuntul a fost facut de primarul general al Capitalei, Gabriela Firea.

"In ceea ce priveste incidentul de ieri si faptul ca au murit acele animale intr-un incendiu, nu putem suta la suta sa imputam unei persoane, pentru ca a izbucnit un incendiu, se poate intampla oriunde, dar orice manager de institutie trebuie sa inteleaga faptul ca, dincolo de activitatea de creatie, are in subordine si responsabilitate si activitatea de organizare si manageriere a institutiei pe care o reprezinta.

Prin urmare, domnul manager de la Circul Globus a fost demis, astazi, din cauza faptului ca, ieri, am avut o situatie foarte grea in legatura cu cateva animale care, chiar daca nu mai erau in spectacolele circului - se numeau animale pensionate deja din activitatea de circ - trebuiau sa beneficieze de grija conducerii Circului de stat si sa aiba adaposturi corespunzatoare, atat ele, cat si ingrijitorii", a spus Firea, intr-o declaratie acordata presei, potrivit Agerpres.

Aceasta decizie vine dupa ce, joi dimineata, o cladire a Circului "Globus" a luat foc, iar 11 animale au murit in chinuri.

Managerul institutiei de spectacole, Victor Coman, a sustinut atunci ca acel spatiu era destinat animalelor retrase din activitate si ca acolo nu erau stocate materiale inflamabile.

"N-au fost stocate acolo furaje si materialele inflamabile. Pur si simplu, acoperisul si tavanele, fiind din lemn, au luat foc", a spus el, citat de Agerpres.

Managerul a sustinut ca, potrivit primelor informatii, focul ar fi izbucnit dintr-o incapere goala.

"Va fi o ancheta a pompierilor, ei ne vor spune cauza exacta. Din ce am discutat cu oamenii care au fost acolo in cladire, mi-au zis ca focul, culmea, ar fi izbucnit dintr-o incapere in care nu era nimeni si nu era nimic in priza acolo. Au avut stingatoare, au avut mijloace de stingerea incendiului portabile, insa din pacate acolo in zona nu este un hidrant cu un furtun de pompieri", a afirmat Coman.

El a adaugat ca respectiva cladire, situata in soseaua Petricani, este una veche, data in administrarea circului in 2011 iar acoperisul a fost reparat vara trecuta.

Spatiul era destinat animalelor retrase din activitate.

"Din pacate, am mostenit un numar foarte mare de animale cu care nu se mai poate lucra. Acolo erau si cinci tigri siberieni care fusesera dresati de Stefan Plesoianu", a amintit directorul Circului "Globus".

El a precizat ca o parte dintre aceste animale au fost relocate in gradini zoo din tara.

"O sa facem un report detaliat si o sa il trimitem la Primaria Municipiului Bucuresti", a mai anuntat Victor Coman.

Pompierii au reusit sa salveze mai multe animale - tigri, camile, taurasi, ponei, ogari, capre - in urma incendiului izbucnit, a anuntat Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Bucuresti - Ilfov (ISU-BIF).

Pompierii au intervenit cu 15 autospeciale, un echipaj SMURD si doua autoscari.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO