Drumul spre litoral, razboi al nervilor. Calatoria unor tineri din Medias spre distractia de la mare

05-08-2011 21:10


Intram in primul weekend din august si parca toate drumurile duc la mare. Cu trenul sau cu masina, mii de oameni se indreapta spre plaje, sa li se alature celor 150.000 de turisti deja bronzati. Vreme buna va fi, evenimente, ca de varf de sezon.

Vineri seara si sambata noapte se desfasoara evenimentul Mission si ProFM. Cei mai cunoscuti DJ din lume, Paul van Dyk si Moby vor mixa pe plaja de la iesire din statiunea Mamaia, spre Navodari.

In Costinesti se vor organiza petreceri pe plaja, iar la Vama Veche aproape toate cluburile si terasele au concerte de jazz sau rock.
Doamnele si domnisoarele trebuie sa stie ca in Mamaia incepe un festival de moda vineri seara.

E adevarat ca pana sa ajunga turistii pe litoral, au de indurat niste ore bune de drum. Iar cei care nu au masina si sunt nevoiti sa ajunga la mare cu trenul sau cu autobuzul platesc mult pentru un drum greu sau foarte greu.

Cativa tineri din Medias si-au invitat niste prieteni din Germania in vacanta pe litoral. S-au urcat cu totii in tren spre Costinesti.

Calatoria cu trenul pare interminabila pentru tinerii care vor sa ajunga la Costinesti. Dupa 17 ore de mers in continuu, cele 45 de minute ramase se scurg cel mai greu. Asteptarea este mai usoara cu o gura de afinata sau de tuica.

Odata ajunsi in Costinesti, prima dezamagire. Sfarsiti de oboseala dupa atata drum, turistii trebuie sa-si caute o gazda. Marea provocare. Cine vrea sa-si caute loc de cazare prin statiuni, poate lua minicarul. Cu trenul, nici vorba.

Iar daca ajungeti in Mangalia si vreti sa plecati spre 2 Mai sau Vama Veche, aveti doar varianta microbuzelor aglomerate care pleaca din Gara Mangalia. O calatorie costa 4 lei. Unii turisti capituleaza, insa, inainte de destinatie.

Tags: litoral, turism,

VIDEO PROTVPLUS.RO